Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

 • Fabeldieren

  Fabeldieren

  Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Hoe zorg ik voor veilig speelgoed voor mijn baby?

Veilig speelgoed

Voor speelgoed bestaat er strenge regelgeving als het gaat om veiligheid. In Nederland moet speelgoed aan hoge veiligheidseisen voldoen. Wanneer speelgoed hieraan voldoet draagt het het keurmerk CE-markering. Toch moet je zelf ook vooral goed opletten. Om ervoor te zorgen dat je kind veilig speelgoed heeft zijn hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor veiliger speelgoed

 • Zorg ervoor dat speelgoed geen scherpe uitsteeksels heeft.
 • Speelgoed mag geen onderdelen bevat die kleiner zijn dan 3,5 centimeter, ook moet het van stevig en goed materiaal van gemaakt zijn zodat er niks van af kan breken of splinteren
 • Voorkom dat speelgoed geen  touwtjes bevat die langer zijn dan 22 cm;
 • Eventuele geluiden die het speelgoed maakt mag niet zo hard zijn dat het kan leiden tot gehoorschade wanneer je kind het speelgoed dicht bij het oor houdt.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email