Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een luieremmer?

Waarom een luieremmer

Op dagbasis verschoon je je baby heel regelmatig. Je wilt dan zo snel mogelijk de vieze luier kunnen opbergen.

Je kunt ervoor kiezen na elke verschoonbeurt de luier mee te nemen en meteen bij het afval te gooien. Toch is het wel handig als je in een luieremmer je vieze luiers en luierdoekjes (tijdelijk) te verzamelen, zonder dag je last hebt van vieze geurtjes, om deze vervolgens met het vuilnis mee te geven. Een luieremmer staat bij voorkeur direct naast de commode, waar je je kindje op verschoont. Dit natuurlijk in verband met de veiligheid van je kind, die je niet alleen op de commode achter mag laten om een vieze luier op te ruimen.

Kooptips voor een luieremmer

Er zijn verschillende soorten luieremmers. Om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief goede luieremmer aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

  • Luieremmers met een cassette: wanneer je een luier in deze luieremmer stopt, dien je vervolgens een hendel om te draaien waardoor de luier wordt ge-sealed en afgesloten in een plastic zak. Deze plastic zakjes kun je op een later tijdstip uit de emmer halen, zonder dat er vieze luchtjes uit de luieremmer komen. Een nadeel van een luieremmer met cassette is dat deze erg prijzig zijn en ook het vervangen van de cassette, wat op regelmatige basis dient te gebeuren, kostbaar is. Ook kun je deze luieremmer niet makkelijk schoonmaken zodat er op termijn uiteindelijk wel vieze geurtjes uit de emmer vrij zullen komen. Een grondige schoonmaak verhelpt dit echter dan wel weer.
  • Gewone luieremmer die met een deksel wordt afgesloten: deze luieremmer is niets meer dan een plastic emmer met deksel. Het voordeel is dat het goedkoop is en makkelijk in het gebruik. Nadelig is dat vieze geurtjes van de luiers snel vrijkomen. Ook zal je prullenbak stinken, omdat luiers niet ge-sealed worden. Het nadeel van deze luieremmer is dat de geur vrijkomt zodra je de deksel open doet. Ook gaat je prullenbak er van stinken omdat de luiers niet ge-sealed worden in een plastic zak. Deze luieremmer kun je echter wel gemakkelijk schoonmaken.

Bekende merken luieremmer:

Wil je weten welke merken luieremmers er zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

  • Ubbi: Ubbi is fabricant van een redelijk kostbare, maar slimmer luieremmer die ervoor zorgen dat vieze geurtjes in de emmer opgesloten blijven. Waar de meeste luieremmers zijn gemaakt van kunststof en daardoor geurtjes absorberen en zelfs na een grondige schoonmaakbeurt nog lastig geurloos te krijgen zijn, is de luieremmer van Ubbi gemaakt van gepoedercoat staal die geen geurtjes absorbeert. Een voordeel is dat je in de Ubbi luieremmer elke standaard afvalzak kunt gebruiken. Je kunt echter ook milieubewust kiezen voor de originele afvalzakken van Ubbi, die biologisch afbreekbaar zijn en 20% gerecycled materiaal bevatten. Bekijk hier Ubbi luieremmers.
  • Bébé-jou: Bébé-jou is is in 1949 opgericht en produceert sindsdien met veel zorg een uitgebreide collectie bad- en verzorgingsproducten voor de dagelijkse verzorging van je baby, waaronder zeer betaalbare luieremmers. Bij de ontwikkeling van haar producten staan voor Bébé-jou kwaliteit, veiligheid, functionaliteit en comfort voor zowel ouder als kind voorop. Bébé-jou wil zo de dagelijkse verzorging makkelijker maken, zodat er nog meer genoten kan worden van deze bijzondere tijd. Of het nu gaat om het dagelijks badje of het verschonen van luiers, met de producten van Bébé-jou geniet je samen nog meer. Bekijk hier Bébé-jou luieremmers.
  • Tommee Tippee: Tommee Tippee ontwikkelt hoogwaardige babyartikelen, waaronder flessen, kolfapparaten en luieremmers. Tommee Tippee is een bekend is een internationaal merk. In Engeland is Tommee Tippee het nummer 1 merk van baby voedingsaccessoires, maar ook in de rest van de wereld is het één van de betere merken. Tommee Tippee blijft onderzoeken en haar producten ontwikkelen om de kwaliteit ervan hoog te houden. In de luieremmer van Tommee Tippee kun je op eenvoudige en veilige manier gebruikte luiers opbergen. Bekijk hier Tommee Tippee luieremmers.
  • DiaperChamp: De DiaperChamp luieremmer is een reukloze luieremmer Je hebt voor een DiaperChamp luieremmer geen kostbare navul cassettes nodig, er passen namelijk reguliere vuilniszakken in dus je bespaart veel geld ten opzichte van luieremmers met cassette systemen. De DiaperChamp luieremmer is daarbij gebruiksvriendelijk, je doet de luier erin, draait aan de hendel en hij is opgeruimd.  Ook veiligheid staat voorop bij de DiaperChamp, omdat je de luieremmer met 1 hand kunt bedienen heb je tijdens het verschonen altijd 1 hand vrij om je baby onder controle te houden. Bekijk hier DiaperChamp luieremmers.
  • Rotho TOP: Rotho is fabricant van diverse verzorgingsproducten voor je kleintje waaronder badjes, badthermometers, luieremmers, potjes en toilettrainers. De luieremmer van de TOP serie van Rotho is voorzien van een soft touch deksel waardoor de emmer gemakkelijk te openen is. Daardoor is het met één hand eenvoudig te openen, zodat je altijd een hand bij je baby kunt houden. De luieremmer van Rotho TOP is verkrijgbaar is verschillende vrolijke kleuren en goed betaalbaar. Bekijk hier ROTHO TOP luieremmers.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je luieremmer of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken luieremmers.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email