Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe verzorg ik de nageltjes van mijn baby?

Nagelverzorging van je baby

De nageltjes van je baby groeien heel hard, daarom is het al vrij snel na de geboorte dat je de nageltjes van je kindje moet gaan bijhouden. Soms zelfs tot 2 keer per week. Het is belangrijk om de nageltjes van je baby kort te houden, omdat hij zichzelf of anderen kan krabben en zo bezeren.

Nagelvijltje of nagelknipper

Het wordt afgeraden om de eerste 3 maanden een nagelknipper te gebruiken. In plaats daarvan kun je beter om een nagelvijltje te gebruiken, die bij voorkeur zacht karton is gemaakt. Geef je toch liever de voorkeur aan knippen, haal dan een speciaal babynagelknippertje en knip de nageltje van je baby bij voorkeur wanneer hij slaapt. Pas goed op dat je bij het nagelknippen de huid van de vingertjes niet meeknipt. Houd daarom het vingertje waarvan je de nagel knipt stevig vast en duw de vingertop van de nagel weg wanneer je het nageltje knipt. Voorkom verder dat je de nageltjes te kort afknipt.

Mocht het een keer voorkomen dat het vingertopje van je baby ondanks alle voorzichtigheid wel gaat bloeden, blijf dan rustig. Het kan een keer gebeuren. Pak een steriel gaasje en druk stevig op het wondje om het bloeden te stoppen.

Teennagels

Teennageltjes hoef je over het algemeen minder vaak te knippen, omdat die niet zo snel groeien als vingernageltjes.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email