Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe verzorg ik de nageltjes van mijn baby?

Nagelverzorging van je baby

De nageltjes van je baby groeien heel hard, daarom is het al vrij snel na de geboorte dat je de nageltjes van je kindje moet gaan bijhouden. Soms zelfs tot 2 keer per week. Het is belangrijk om de nageltjes van je baby kort te houden, omdat hij zichzelf of anderen kan krabben en zo bezeren.

Nagelvijltje of nagelknipper

Het wordt afgeraden om de eerste 3 maanden een nagelknipper te gebruiken. In plaats daarvan kun je beter om een nagelvijltje te gebruiken, die bij voorkeur zacht karton is gemaakt. Geef je toch liever de voorkeur aan knippen, haal dan een speciaal babynagelknippertje en knip de nageltje van je baby bij voorkeur wanneer hij slaapt. Pas goed op dat je bij het nagelknippen de huid van de vingertjes niet meeknipt. Houd daarom het vingertje waarvan je de nagel knipt stevig vast en duw de vingertop van de nagel weg wanneer je het nageltje knipt. Voorkom verder dat je de nageltjes te kort afknipt.

Mocht het een keer voorkomen dat het vingertopje van je baby ondanks alle voorzichtigheid wel gaat bloeden, blijf dan rustig. Het kan een keer gebeuren. Pak een steriel gaasje en druk stevig op het wondje om het bloeden te stoppen.

Teennagels

Teennageltjes hoef je over het algemeen minder vaak te knippen, omdat die niet zo snel groeien als vingernageltjes.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email