baby kus

Vrouw bevalt 2 jaar na dood echtgenoot van zijn kind

Wendy uit het Belgische Kaulille (net over de grens) is één van de weinige vrouwen in België die een kind ter wereld bracht via post mortem in-vitrofertilisatie. 2 jaar na de dood van haar man Marco Vos beviel ze van hun zoontje Victor Vos.

Wendy en Marco Vos hadden een sterke kinderwens, maar kregen nooit de kans om via de natuurlijke weg ouders te worden. Marco was al 6 jaar ziek toen hij in februari 2014 overleed aan de gevolgen van een zeldzame spierkanker.

Post mortem ivf
Door de vele chemokuren en bestralingen was het uitgesloten dat Wendy via ivf zwanger zou worden.Toen het stel hoorde dat er zoiets bestaat als post mortem ivf, bleek het juridisch mogelijk dat Wendy zich na Marco’s dood kunstmatig kon laten bevruchten met zijn ingevroren zaadcellen.

Pijnlijk en mooi tegelijk
Volgens Wendy moet je er wel mentaal sterk voor zijn, het is vaak pijnlijk en mooi tegelijk, maar nog elke dag is ze dankbaar dat ze Marco’s kind heeft gebaard. Ze zou spijt hebben als ze het niet had gedaan.

Bron: De Limburger

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone