Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Vrouwen laten in toenemende mate eicellen invriezen

Een steeds groter aantal vrouwen laten de eigen eicellen invriezen omdat ze op dat moment nog geen kind willen, maar later mogelijk wel.

Deze conclusie kan getrokken worden op basis van cijfers van het Universitair Ziekenhuis (UZ) Brussel.

Trendy bedrijven in het buitenland, waaronder Facebook, promoten bij hun jonge vrouwelijke werknemers om hun eicellen in te laten vriezen voor later, zodat de vrouwen allereerst carrière kunnen maken. De vraag neemt ook in Europa toe, maar de achtergrond is dan vaak anders: eerst het vinden van een goede partner en dan pas kinderen, wat tot nu toe nog niet gelukt is.

Sinds 2009 aanvaardt het fertiliteitscentrum van het UZ Brussel aanvragen van vrouwen die hun eicellen willen invriezen vanwege niet-medische redenen. In het eerste jaar werden van 11 vrouwen eicellen ingevroren vanwege hun uitgestelde kinderwens, in 2014 waren dit er al 86. In totaal hebben nu 385 vrouwen binnen deze groep zich gemeld bij het UZ Brussel.

Ook het UZ Gent en het Brusselse Erasmusziekenhuis is benaderd door vrouwen om hun eicellen om niet-medische redenen te laten invriezen. Bij deze ziekenhuizen gaat het echter vooralsnog om kleine aantallen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email