Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Wereldprimeur: baby geboren uit 3 biologische ouders

Een stel uit Oekraïne heeft een baby gekregen met behulp van een nieuw type ivf: ‘drie personen-ivf’. Een belangrijke doorbraak. Volgens Gynaecoloog Jesper Smeenk is dit een bevestiging dat we al erg ver zijn op het gebied van aanpassingen aan erfelijk materiaal. In Nederland is dit wettelijk nog niet toegestaan.

The Times maakte het nieuws vandaag bekend meldt RTL Nieuws en schrijft dat de man en vrouw samen geen gezond kindje kunnen krijgen, omdat de 34-jarige vrouw erfelijk belast is met een dodelijke of zeer ernstige ziekte die ze aan haar kindje zou overdragen.

Geen erfelijke ziekte
Die ernstige aandoening bevindt zich niet in de kern van haar eicel (waar 99,2 procent van het erfelijke materiaal zit), maar net daarbuiten; in de zogenoemde mitochondriën. De eikern van de vrouw is geplaatst in de eicel van de vrouwelijke donor. De baby heeft daardoor bijna al het erfelijk materiaal van de moeder, maar niet de erfelijke belasting van de ziekte, omdat de gezonde mitochondriën van de donor gebruikt zijn. Vervolgens is de embryo in de moeder geplaatst en is ze zelf bevallen van haar kind.

Bron: RTL Nieuws

 

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email