Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Werkende moeders zijn gezonder en gelukkiger

werk moederUit onderzoek van de University of North Carolina gedurende tien jaar onder bijna 1400 moeders, blijkt dat moeders die werken gezonder en gelukkiger zijn dan vrouwen die thuisblijven wanneer hun kinderen nog klein zijn.

Werkende moeders hebben een betere gezondheid en vertonen minder symptomen van depressie dan moeders die thuisblijven. Wat betreft de betrokkenheid bij het schoolleven van de kinderen, blijken moeders die deeltijd (minder dan 32 uur per week) werken zich net zo betrokken te voelen als niet werkende moeders. Moeders die fulltime werken, voelen zich daarentegen wel minder betrokken.

De onderzoekers trekken de conclusie dat een deeltijd baan (minder dan 32 uur per week) ideaal is voor jonge moeder voor zowel de werkgever, het gezin als de vrouw zelf.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email