Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Zwangere vrouw mag niet eten van kinderbestek

7Zwangere vrouwen worden regelmatig op risico’s gewezen, bijvoorbeeld met betrekking tot bepaalde voedingswaren die niet gegeten mogen worden of het niet mogen verschonen van de kattenbak. Uit een recent onderzoek van wetenschapper Monique Pereboom van het VUmc blijken echter nieuwe risico’s die tot dusverre niet bekend waren. Namelijk dat zwangere vrouwen niet van hetzelfde bestek als hun kleine kinderen mogen eten, ook zou het risicovol zijn wanneer een zwangere vrouw na het verschonen van luiers niet elke keer haar handen wast. Wanneer zwangere vrouwen deze risico’s niet in kennen, dan zou hun ongeboren kind een infectie kunnen krijgen met het cytomegalovirus. En dit virus kan leiden tot doofheid en een mentale achterstand. Vooral kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan, kunnen dit virus opdoen.

Het cytomegalovirus is een kinderziekte. Eenmaal gehad, kun je de ziekte niet nog eens krijgen, echter is het geval dat maar liefst 40-70% van de vrouwen in vruchtbare leeftijd nog niet met de kinderziekte in aanraking is geweest.

De risico’s bleken tijdens het onderzoek van Pereboom niet alleen nieuw voor zwangere vrouwen, maar ook in veel gevallen voor verloskundigen. De wetenschapper zou dan ook graag zien dat er meer voorlichting zal plaatsvinden. ”Een pompje met antibacteriële gel naast het luierkussen kan al een groot verschil maken”, stelt Pereboom.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email