Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een zwangerschaps- of voedingsbeha?

Het dragen van zwangerschapslingerie

Je borsten veranderen wanneer je zwanger raakt, en ook indien je besluit borstvoeding te gaan geven. Je oude bh’s zullen (al dan niet tijdelijk) geen dienst meer doen en je zult nieuwe bh’s moeten kopen die comfortabel zitten. Dat is geen luxe, maar echt een noodzaak. Je borsten worden niet alleen zwaarder, ze worden ook gevoeliger. Dat wil je graag voorkomen. Wanneer je een nieuwe bh koopt voor jezelf tijdens je zwangerschap en/of voedingsperiode, dan kun je het beste kiezen voor een speciale zwangerschapsbeha of voedingsbeha te kiezen is echter het materiaal en de pasvorm. Een normale beha kan gaan knellen, waardoor melkkanaaltjes verstopt kunnen raken wat in het ergste geval tot een borstontsteking kan leiden. Ook groeit een normale beha niet met je mee, terwijl je dit in deze periode wel nodig hebt.

Een zwangerschapsbeha en voedingsbeha hebben als overeenkomst dat ze beide gemaakt zijn van zacht en rekbaar materiaal en daarnaast goede steun bieden. Een voedingsbeha heeft echter een openingssysteem, waarmee je je baby makkelijk kunt aanleggen aan je borst, zonder dat je je hele beha hoeft uit te trekken. Een voedingsbeha is prettig wanneer je graag borstvoeding wilt gaan geven. Wanneer je geen borstvoeding wilt of kunt geven, kun je dus een zwangerschapsbeha kopen voor tijdens je zwangerschap. Een voedingsbeha kun je overigens ook tijdens je zwangerschap al dragen.

Kooptips voor zwangerschapslingerie

Om ervoor te zorgen dat je een goede zwangerschapsbeha of voedingsbeha aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

  • Steun en comfort: een zwangerschapsbeha of voedingsbeha moet voldoende steun en comfort bieden. Zeker bij grotere borsten, is een beha die niet stevig genoeg is pijnlijk voor je borsten. Een zwangerschapsbeha of voedingsbeha hoeft niet perse een beugel te hebben om steun te bieden, omdat ze vaak een binnenin nog een extra beha bevatten die ondersteuning biedt, maar mag wel een beugel bevatten. In Nederland bestaat al lang de opvatting dat zwangerschapsbeha’s en voedingsbeha’s geen beugels mogen bevatten, omdat melkkanalen hierdoor bekneld kunnen raken. Andere landen en de internationale borstvoedingsorganisatie La Leche League (LLL) specifiek hebben hier echter een andere opvatting over. Wel moet je altijd goed controleren of een voedingsbeha met  beugels goed past. Wanneer een voedingsbeha knelt of omhoog schuift kunnen melkkanaaltjes bekneld raken. Overigens geldt dit ook voor voedingsbeha’s zonder beugels.
  • Materiaal: omdat je borsten van omvang veranderen gedurende je zwangerschap en het voeden, is het belangrijk dat een zwangerschaps- of voedingsbeha gemaakt is van rekbaar materiaal. Maak ook is het belangrijk dat het materiaal zacht is, ademt en vocht absorbeert en geen naden bevat die irriteren. Je mag er echter van uitgaan dat voedingsbeha’s op zodanige wijze zijn geproduceerd.
  • Maat: een zwangerschapsbeha of voedingsbeha koop je in je gebruikelijke maat en koop je dus niet op de groei. Het kan echter zo zijn dat je tijdens je zwangerschap toch verschillende maten nodig blijkt te hebben., afhankelijk van de toename van je gewicht en borstomvang. Vanaf week 33 van je zwangerschap blijft de omvang van je borsten over het algemeen ongewijzigd. Deze maat kun je ook blijven dragen na je zwangerschap, indien je borstvoeding zal gaan geven.

Bekende merken zwangerschapslingerie

Wil je weten welke merken er van zwangerschapsbeha’s of voedingsbeha’s zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

  • Carriwell: Carriwell is al ruim 15 jaar een begrip op het gebied van comfortabele en ondersteunende zwangerschapslingerie, zwangerschapsnachtkleding en buikbanden. Carriwell zwangerschapslingerie is geschikt voor elke zwangere vrouw en gespecialiseerd op vrouwen die borstvoeding geven. De functionele zwangerschapslingerie van Carriwell kan zodoende zowel tijdens als na de zwangerschap worden gedragen. De designs van Carriwell kenmerken zich door het gebruik van zachte en naadloze materialen. Carriwell is een betaalbaar merk voor veel comfort.
  • Esprit: Zwangerschapskleding en zwangerschapsaccessoires van Esprit zorgen ervoor dat tijdens je zwangerschap, wanneer alles verandert, je je persoonlijke look kunt behouden. De zwangerschapsmode van Esprit is vrouwelijk, accentueert het figuur en is kleurrijk. De comfortabele zwangerschapslingerie van Esprit maakt het leven van de zwangere vrouw daarbij een stuk mooier en comfortabeler.
  • Anita maternity: Anita heeft meerdere collecties, waaronder Anita maternity. Anita biedt zwangere vrouwen en borstvoedende moeders trendy lingerie, waaronder zwangerschapsbeha’s en voedingsbeha’s, nachtkleding en badmode met een bijzondere pasvorm, design en functie. tijdens de zwangerschap. Kwaliteit staat hierbij voorop voor Anita maternity. Ook biedt Anita maternity ruimschoots keuze uit elastische en verstelbare zwangerschapsbeha’s en voedingsbh’s.
  • Amoralia: Amoralia ontwerpt enkel kleding en lingerie voor de zwangere en borstvoedende vrouw. De ontwerpers van Amoralia weten exact waar je als (aanstaande) moeder in deze bijzondere tijd behoefte aan hebt. De collectie van Amoralia bestaat uit stijlvolle, comfortabele zwangerschaps- en voedingslingerie, positiebadkleding, zwangerschapsnachtkleding en schitterende kraamoutfits. De zwangerschapslingerie is gemaakt van de mooiste stoffen, heeft mooie details en is prachtig vormgegeven.
  • Cache Coeur: Cache Coeur biedt jou als (aanstaande) moeder prachtige zwangerschapslingerie en badmode. Omdat je lichaam en borsten tijdens je zwangerschap en na de bevalling veranderen is het belangrijk dat je het juiste zwangerschapsondergoed draagt. De aanschaf van een zwangerschapsbeha of voedingsbeha is een keuze die zorgvuldig gemaakt moet worden. Zwangerschapslingerie van Cache Coeur geeft je voldoende ondersteuning en zit comfortabel en kan ook meegroeien tijdens je zwangerschap.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email