Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe maak ik de kinderkamer veilig voor mijn baby?

Een veilige kinderkamer

Zorg voor een veilige slaapkamer voor je kind. Daarbij is het belangrijk dat je het babybedje op een veilige plek zet. Om hiervoor te zorgen hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor een veiligere kinderkamer

  • Zorg ervoor dat je het ledikant of wiegje niet dicht in de buurt van de verwarming plaatst. Het wordt dan te warm voor je kindje, ook bestaat het risico dat het zich kan verbranden.
  • Zorg voor een goede ventilatie in de kamer en dat de kamer rookvrij is.
  • Voorkom dat het ledikant of wiegje niet in de buurt staat van koorden of snoeren waar je kindje in verstrikt kan raken.

Naast het kiezen van een veilige plek om te slapen. Is het van belang te kiezen voor een veilige manier van het bedje opmaken. Houd de volgende richtlijnen aan om hiervoor te zorgen:

  • Een veilige plek voor een baby betekent dit dat het bedje kort en strak wordt opgemaakt met een goed passende babyslaapzak en/of lakentje en deken.
  • Je gebruikt geen dekbed en hoofdkussen totdat je kind 2 jaar oud is in verband met oververhitting en/of belemmering van de ademhaling.
  • Het matrasje voor in het kinderbedje moet stevig zijn en moet precies in het bedje passen. Het wordt afgeraden een zeiltje of matrashoes te gebruiken met een ondoordringbare laag. Indien je dit toch wilt, leg het dan niet onder het hoofdje van je kind. Als het materiaal niet-ventilerend en/of isolerend is kan het leiden tot oververhitting of de ademhaling van je kindje belemmerd worden.
  • Over het matrasje kun je eventueel een molton hoeslaken doen ter bescherming tegen transpiratievocht. Vervolgens doe je hierover een (hoes)laken.
  • Wanneer je je kindje in bed legt, leg je zijn voetjes tegen het voeteneinde en stopt het beddengoed tot aan de schouders stevig in aan de zijkanten en het voeteneinde.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email