Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Wat is een geboorteplan?

Geboorteplan

In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen met betrekking tot je bevalling, op deze manier kun je je alvast voorbereiden op de bevalling. Het is daarbij bedoeld om je verloskundige en andere zorgverleners vooraf te informeren wat je ideeën en wensen zijn en is het een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar. Een geboorteplan stelt je in staat betrokken te blijven bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden, ook en juist op de momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.

Onderwerpen in een geboorteplan

Beschrijf alleen wat echt belangrijk voor je is in je geboorteplan en houd het simpel. Voorbeelden van onderwerpen zijn de omgeving waar je bevalt , pijnbestrijding en hoe je graag het eerste contact met je baby zou willen zien. Het geboorteplan bespreek je hierna met je verloskundige, zodat samen jullie gezamenlijk kunnen bepalen of je wensen ook haalbaar zijn en wat eventuele alternatieven zijn als dit niet het geval zou zijn. Hierna kun je het geboorteplan aanvullen of aanpassen als dat nodig is.

Onverwachte situaties

Weet dat er niets vaststaat wat je in je geboorteplan hebt gezet, uiteraard kun je zelf op elk moment van gedachten veranderen. Ook is het mogelijk dat de bevalling anders verloopt dan je had verwacht of gewild, waardoor wellicht niet al je wensen conform je geboorteplan kunnen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld dat je toch in het ziekenhuis moet bevallen, terwijl het je wens was om thuis te bevallen. Je kunt in je geboorteplan schrijven wat je in dit soort onverwachte situaties belangrijk vind.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email