Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Populairste kindernamen 2012

kindernamenIn Nederland werden in 2012 circa 176.000 kinderen geboren, waarvan zo’n 86.000 meisjes en meer dan 90.000 jongens. Uit een bericht van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) blijkt dat van die pasgeborenen de meeste kinderen de namen Daan en Emma kregen. Deze namen zijn voor het tweede jaar op rij het poulairst.

De top 5 van jongensnamen wordt na Daan gevuld met de namen Bram Sem, Lucas en Milan. Voor de top 5 van meisjesnamen geldt na Emma, als meest populaire namen Sophie, Julia, Anna en Lisa. Nieuwe jongensnamen in de top 20 zijn Noah en Max, nieuwe meisjesnamen in de top 20 zijn Fenna en Mila.

Verder zijn er in 2012 ook veel bijzonder namen vergeven. Opvallende meisjesnamen zijn bijvoorbeeld Peace, Psyche, Sharia, Tram, Zwanette, Lief, Stoffelina, Wijntje, Weintje, Rehab, Pepper, Princess en Sappho. Opvallende jongensnamen zijn: Dimmer, Adem, Engel, Adolf, Arafat, Prayer, Polycarp, Eros, Beckham, Huik en Osama.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email