Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Week 1

Week 1

Lengte van je baby: 0 millimeter

Gewicht van je baby: 0 gram

In de eerste week van je zwangerschap ben je eigenlijk nog niet zwanger omdat de bevruchting nog moet plaatsvinden. Indien een bevruchting plaatsvindt, wordt de zwangerschap geteld vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. De bevruchting vindt plaats binnen 12 uur na de eisprong. De eicel sterft erna namelijk af. Het is daarom aan te bevelen om vanaf het moment dat je zwanger wil worden  (extra) gezond te gaan leven. Dit betekent gezond eten, niet roken en alcohol laten staan. Daarnaast is het belangrijk dat je foliumzuur slikt. Foliumzuur verlaagt de kans dat je baby een ernstige aandoening heeft aan het centrale zenuwstelsel bij geboorte zoals een open ruggetje of hazenlip. Foliumzuur slik je alleen de eerste 8 weken van je zwangerschap.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email