Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Week 2

Week 2

Lengte van je baby: 0 millimeter

Gewicht van je baby: 0 gram

In de tweede week van je zwangerschap is het eitje aan het rijpen en zal deze in één van je eileiders afwachten totdat het bevrucht wordt door een zaadcel. Een eicel blijft 12 uur in leven. Een zaadcel kan langer leven (circa  48 tot 72 uur). Om de kans op een zwangerschap te vergroten is het zodoende van belang om rond je eisprong te vrijen. Als je een hele regelmatige menstruatiecyclus hebt van 28 dagen, dan is je eisprong rond dag 14 van je cyclus, dus ongeveer 14 dagen voordat je ongesteld wordt.  Als je cyclus korter of langer is dan 28 dagen dan valt je vruchtbare periode dus eerder of later. Helaas kun je deze methode niet toepassen als je een onregelmatige cyclus hebt. In dat geval kun je beter regelmatig vrijen (3 keer in de week). Ook zijn er tegenwoordig ovulatietests op de markt waarmee je kunt zien wanneer je in een vruchtbare periode bent.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email