Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een inbakerdoek?

Je baby inbakeren

Wanneer je een onrustige baby hebt is inbakeren een mogelijke oplossing. Inbakeren betekent dat je je kindje tijdelijk stevig inwikkelt in doeken om hem rustiger te laten slapen. Als gevolg hiervan kan je baby met name zijn armpjes minder bewegen, zal hij zichzelf niet met zijn eigen armpjes zo snel uit zijn slaap houdt.

Inbakeren mag je pas doen vanaf dat je kindje ongeveer 6 weken oud is, eerder mag nog niet. Wanneer je kindje 6 maanden oud is mag je hem niet meer inbakeren omdat de kans dat groter wordt dat hij naar zijn buik draait. Als hij dan ingebakerd is vergroot dat het risico op wiegendood.

Als je inbakeren op de goede manier doet, is het veilig, Doe je het niet goed dat zijn er echter risico’s. Je baby kan het bijvoorbeeld te warm krijgen of bekneld raken. Het is belangrijk dat je je hierbij laat adviseren door een deskundige via een doorverwijzing van de huisarts, het ziekenhuis, je verloskundige of het consultatiebureau, zodat je het inbakeren op de juiste en veilige wijze doet. Begin nooit op eigen houtje zonder advies, dit wordt te allen tijde afgeraden.

Kooptips voor een inbakerdoek

Om ervoor te zorgen dat je een veilig en goede inbakerdoek gebruikt voor je kind zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet bij de aanschaf hiervan. Laat je echter ook aanvullend adviseren door een deskundige:

  • Koop een inbakerdoek in de juiste maat, die past bij het postuur van je baby. Dit betekent dat je baby vanaf de schouders tot en met zijn voetjes ingepakt zijn en de onderkant gesloten is. De baby mag niet in de doek kunnen zakken, ook mogen er geen voetjes uitsteken.
  • Koop een inbakerdoek van veilig materiaal en dat is zowel katoen als geruwd als dun als soepel, maar niet elastisch. Alle andere materialen zijn onveilig. Synthetische materialen zijn bijvoorbeeld onveilig omdat ze niet ventileren en leiden tot verhoogde risico’s op warmtestuwing en verstikking.

Bekende merken inbakerdoek

Wil je weten welke merken er zijn voor inbakerdoeken voor je kind en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

  • Puckababy: Puckababy gunt ouders en hun kleintjes een goede nachtrust en biedt diverse producten odie erop gericht zijn om baby’s en peuters zich een geborgen gevoel te geven en hierdoor beter zullen slapen. In het kader van inkaderen van je baby zijn de inbakerslaapzakjes van Puckababy bekend. Bekijk hier Puckababy inbakerdoeken.
  • Wallaboo: Wallaboo biedt een breed scala aan handgewerkte producten voor de pasgeboren baby. Wallaboo wordt verkocht in ruim 35 landen over de hele wereld. Van baby draagdoeken en zachte inbakerdoeken tot luiertassen en knuffels. Fijne producten voor onderweg en thuis die het leven van jou als ouder en je baby eenvoudiger en comfortabel maken. Bekijk hier Wallaboo inbakerdoeken.
  • Red Castle: Red Castle heeft de traditie van een kind inwikkelen in een grote lap stof, om hem zo te troosten en een veilig geborgen gevoel te geven, gemoderniseerd. Het resultaat hiervan is de Miracle Blanket™ inbakerdoek die speciaal ontworpen is om eenvoudig in gebruik te zijn. De zachte druk die de inbakerdoek van Red Castle op het buikje van de baby geeft werkt kalmeren. Bekijk hier Red Castle inbakerdoeken.
  • Jollein: Jollein is een betaalbaar merk merk met een ruim assortiment aan babyartikelen, waaronder inbakerdoeken. De inbakerdoeken van Jollein zijn multifunctionele grote hydrofiele luiers die je onder meer kunt gebruiken bij het inbakeren maar ook handig zijn om de wandelwagen te bedekken wanneer het tijd is om te slapen. Gebruik altijd 2 inbakerdoeken voor het inbakeren van je kindje. Bekijk hier Jollein inbakerdoeken.
  • Lodger: Lodger maakt het leven van jonge ouders zo gemakkelijk mogelijk door producten met veel zorg te ontwikkelen om kinderen optimaal comfort en geborgenheid te bieden voor thuis en onderweg. De inbakerdoeken van Lodger zijn snel en makkelijk in gebruik door middel van het klittenband, ook zijn de inbakerdoeken van Lodger geschikt voor alle seizoenen. Bekijk hier Lodger inbakerdoeken.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je inbakerdoek of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken inbakerdoeken.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email