Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een rugdrager?

Wat is een rugdrager

Een rugdrager is een tas die je draagt op je rug met een ingebouwd frame en stoeltje voor je baby die zelfstandig kan zitten. De rugdrager is een uitkomst wanneer je kindje zwaarder wordt en je daar (meer) last van krijgt in een buikdrager.

Kooptips voor een rugdrager

Om ervoor te zorgen dat je een veilige rugdrager aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Een rugdrager moet voldoen aan de Europese norm voor rugdragers: NEN-EN 13209-1.
 • De rugdrager moet je kindje voldoende steun geven in de rug krijgen. Ook mag je kindje niet te ver opzij kunnen gaan hangen en moet er voldoend ruimte zijn voor armen en benen van je kindje.
 • Koop een rugdrager met degelijke schouderriempjes voor je kindje die makkelijk te gebruiken en te verstellen zijn. Probeer dit ook vooral uit met je kindje erin.
 • Kies voor een rugdrager met een heupband, hierdoor wordt het gewicht van je kindje beter verdeeld, ook zit je kindje hierdoor steviger.
 • Als je gaat voor een tweedehands rugdrager gaat is het slim op te letten op de kwaliteit van de schouderbanden, die moeten goed vastzitten. Ook is het belangrijk te controleren of het frame van de rugdrager niet verbogen is en de zitting van het stoeltje nog goed bevestigd is aan het frame.

Gebruiktips voor een rugdrager

 • Wanneer je eenmaal een rugdrager gaat gebruiken, is het belangrijk dat je niet te lang op pad gaat met je kind in de rugdrager. Het zitten in een rugdrager is vermoeiend voor je kindje. Het is dus van belang regelmatig je kindje er weer uit te halen.
 • Gebruik verder een rugdrager alleen om te wandelen met je kindje. Een rugdrager is niet geschikt om je kindje te vervoeren op de fiets, in de auto, op de motor of tijdens het sporten.
 • Controleer tot slot continu of je kindje comfortabel is in de rugdrager. Als het zonnig is, kan het al snel te warm zijn. Is het guur weer, dan kan het al snel te koud zijn voor je kindje.

Wanneer mag mijn baby in een rugdrager?

Kooptips voor een rugdrager

Wil je weten welke merken er van rugdragers zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • BabyBjorn: BabyBjorn is een Zweeds familiebedrijf dat in 1961 is opgericht door Björn Jakobson. BabyBjorn vindt het haar belangrijkste doel het dagelijks leven voor gezinnen met kleine kinderen gemakkelijker te maken door het ontwikkelen van veilige en innovatieve producten van de hoogste kwaliteit voor kinderen tot drie jaar. Producten van BabyBjorn zijn in meer dan 50 landen over de wereld te koop. Het assortiment van BabyBjorn bestaat uit onder meer draagzakken voor op de buik en rug, wipstoeltjes en reisbedjes. Bekijk hier BabyBjorn rugdragers.
 • ByKay: Als moeder van 4 kinderen ontdekte Kay Poelen al snel de voordelen van de draagdoek: huidcontact, geborgenheid en ook nog een praktische manier van je kindje bij je dragen. Het was aanleiding om ByKay op te richten. Veiligheid, kwaliteit en stijl zijn waarden die het merk ByKay vertegenwoordigen. Aan elke buikdrager of rugdrager van ByKay wordt veel zorg en aandacht besteed. Bekijk hier ByKay rugdragers.
 • Ergobaby: Al meerdere jaren is het de missie van Ergobaby om dagelijks bij te dragen aan het geluk van kinderen en hun ouders. Ergobaby biedt daarom ergonomisch  zeer comfortabele en veilige oplossingen die voldoen aan de dagelijkse eisen van zowel ouders als kinderen, gedurende elke groeifase van baby tot kind. Ergobaby heeft een breder assortiment aan hoogwaardige baby artikelen: buik- en rugdragers, maar ook borstvoedingskussens. Bekijk hier Ergobaby rugdragers.
 • Childwheels: Childwheels zorgt ervoor dat kinderen genieten van veel comfort wanneer zij met hun ouders op pad zijn. Childwheels heeft een ruim assortiment aan buikdragers en rugdragers die bekend staan om hun mooie design, goede kwaliteit en redelijke prijs. Bekijk hier Childwheels rugdragers.
 • Manduca: Manduca maakt het leven voor jonge ouders eenvoudiger. Manduca producten worden met de grootste zorg ontwikkeld om kinderen comfort en geborgenheid te bieden zowel binnenhuis als daarbuiten. Veiligheid, mobiliteit en kwaliteit staan hierbij hoog in het vaandel van Manduca. Het voordeel van de buikdrager en rugdrager van Manduca is dat je hem zelfstandig kunt instellen. Bekijk hier Manduca rugdragers.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je rugdrager of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken rugdragers.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email