Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Welke activiteiten kan ik binnen met mijn baby doen?

Activiteiten met je baby

Er zijn heel veel verschillende activiteiten die leuk zijn om te doen met je baby. Vaak denken ouders dat hun kind nog te klein is voor veel dingen maar er zijn voldoende activiteiten die je met uw baby kunt doen en wat de baby stimuleert in zijn ontwikkeling.

Materialen ontdekken

Deze activiteit is gericht op het ontdekken van verschillende materialen. Kinderen vinden dat een enorme uitdaging. Leg verschillende materialen hiervoor klaar op de grond, bijvoorbeeld een oud tijdschrift, een stuk karton, en wol. Je kind zal hiermee willen spelen door te voelen, scheuren en te vouwen. Ga er zelf ook bij zitten, zodat je kind niets in zijn mond zal stoppen.

Kijken in de spiegel

Je kunt je baby in een wipper voor de spiegel zetten. Hij zal zichzelf herkennen en naar zichzelf lachen. Door zelf ook voor de spiegel plaats te nemen, kun je hier een gezamenlijk spel van maken, waar jullie allebei veel plezier aan beleven.

Verven

Wanneer je kind kan zitten in een kinderstoel, kun je met hem gaan verven op tafel. Zorg ervoor dat je verf, papier en zeil hebt voor de tafel. Ook is het slim dat je baby oude kleertjes aan heeft die vies mogen worden.

Wanneer je een klodder van verf op het papier hebt gedaan, mag je kind met de handjes in de verf spelen. Let er goed op dat hij niet zal proeven.

Muziek maken

Samen met je baby muziek maken is een andere leuke activiteit. Je kunt hiervoor lege plastic frisdrank flesjes  gebruiken. Je kunt de flesjes met verschillende dingen vullen, bijvoorbeeld pasta, of gevouwen kroonkurken. Zorg ervoor dat je de dop goed dichtdraait, eventueel met behulp van lijm. Elk flesje heeft nu een ander geluidje, je kindje zal dat schitterend vinden.

Ik zie, ik zie en ik doe, ik doe

Laat je kindje weten wat er allemaal te zien is door hem op de arm te nemen, door je huis te lopen en één voor één allerlei spullen te benoemen. Behalve leuk, is deze activiteit ook goed voor de taalontwikkeling van je baby.

Hetzelfde geldt voor het continu vertellen van wat je doen, wanneer je met je baby bezig bent met de dagelijkse, terugkerende activiteiten. Vertel hem maar dat je hem aan het aankleden bent, een schone luier geeft of hem naar bed brengt.

Voelbord

Haal bij een bouwmarkt een plaat met gaatjes en tyraps. Op deze plaat maak je met behulp van de tyraps allerlei verschillende spullen vast, die fijn zijn voor je baby om te voelen. Bijvoorbeeld verschillende borstels (klein, groot, hard en zacht). Maar er zijn ook andere leuke dingen te verzinnen. Je kind zal telkens terugkeren naar het bord om even te voelen. Je kunt dan meedoen en vertellen wat je kindje ziet en voelt.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email