Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe verzorg ik mijn baby in bad?

Je baby in bad

Veel baby’s vinden het heerlijk om in bad te gaan. Bij het vullen van het bad moet je altijd de watertemperatuur nagaan om onderkoeling of brandwonden te voorkomen. Dit kun je het beste doen met je hand, elleboog of badthermometer voordat je kind in bad gaat. Je kind zal zich het fijnst voelen bij een watertemperatuur gelijk aan zijn eigen lichaamstemperatuur, dus ongeveer 37 graden Celsius. Onder de 36 graden Celsius treedt er onderkoelingsgevaar op, terwijl boven de 38 graden Celsius de kans toeneemt op verbranding.

Temperatuur badwater reguleren

Om de temperatuur goed te reguleren, kun je een thermostaatkraan aanschaffen. Let wel op, ook een thermostaatkraan kan heel heet worden aan de buitenkant, tenzij je een type hebt met een zogenaamde ‘cool-touch’. De buitenkant van de kraan wordt dan nooit warmer dan de temperatuur die je hebt ingesteld.

Wanneer je een normale badkraan hebt, dien je eerste het bad te vullen met koud water en pas erna met warm water. Ook draai je altijd eerst de warm kraan, om vervolgens pas de koud dicht te draaien. Cv-installaties staan over het algemeen zo ingesteld dat water tot wel 65 graden of meer verhit kan worden. Wanneer je dus alleen de warme kraan opendraait, zal je kindje direct een brandwond oplopen. Je kunt daarom uit voorzorg een monteur vragen om je cv installatie af te stellen op een temperatuur tussen 49-54 graden. In dit geval al je kindje tussen de 30 seconden (bij 54 graden) en 10 minuten (bij 49 graden) een brandwond krijgen.

Veiligheid en voorbereiding babybadje

Let erop dat je je kind nooit alleen in bad achterlaat, ook al is het maar heel even. Een ongeval kan zo gebeuren. Zorg er daarom voor dat je alle spullen die je nodig hebt in de buurt hebt, voordat je je baby in bad doet. Dit zijn in elk geval: een badcape voor je baby, een washand, badolie en shampoo voor je baby en een badspeeltje.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email