Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Het Gouden Boek voor jongens/meisjes

Het Gouden Boek is er zowel in een jongens als meisjes variant die een selectie aan verhalen uit een reeks nostalgische gouden kinderboekjes bevat.

De Gouden Boekjes zijn nostalgische boekjes met een kenmerkende gouden rug en sluiten naadloos aan bij de belevingswereld van kleuters en peuters. De fantasievolle verhaaltjes zijn voorzien van prachtige illustraties en zijn bijzonder geschikt voor het slapen gaan.

Het merendeel van de verhaaltjes zijn vanaf de jaren ’50 door Nederlandse auteurs bewerkt naar hun Amerikaanse voorbeeld, Little Golden Books. Wereldwijd zijn er ruim 1.500 Gouden Boekjes verschenen die in totaal meer dan 3 miljard keer zijn verkocht.

Het Gouden Boek voor meisjes

Voor Het Gouden Boek voor meisjes heeft de selectie plaatsgevonden door Joyce Roodnat en bevat de verhalen: Roodkapje, De drie beertjes, bij Kiki thuis, Ik kan vliegen en Dokter Pijpekop, de poppendokter.

Het Gouden Boek voor jongens

Voor Het Gouden Boek voor jongens heeft de selectie plaatsgevonden door Paul Steenhuis. Deze variant bevat de verhalen: Vijf Brandweermannetjes, Sambo, het kleine zwarte jongetje, Christoffel en de Columbus, Mannetje Nies, Henkie met de hoorn en Het bed van Tim.

Waar is dit boek verkrijgbaar?

Het Gouden Boek voor jongens is hier verkrijgbaar.

Het Gouden Boek voor meisjes is hier verkrijgbaar.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email