Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe maak ik het wiegje of ledikantje op?

Beddengoed voor je kindje de eerste 2 jaar

De eerste twee jaar mag je voor je kindje nog geen dekbed gebruiken omdat dit veel te warm is en het risico bestaat voor verstikkingsgevaar omdat je kind door zijn vele bewegingen in de hoes terecht kan komen. In deze periode wordt zodoende als beddengoed aangeraden een deken in combinatie met een laken, die je strak opmaakt. Maar hoe maak je dit vervolgens op? 

Opmaken

  • Allereerst leg je op het matras een onderlegger om je matras te beschermen tegen vlekken. Dit mag een zeiltje zijn, belangrijk is wel dat dit niet onder het hoofdje van je baby ligt zodat de ventilatie goed is.
  • Over de onderlegger doe je vervolgens een molton onderlaken. Molton heeft als voordeel dat het het lichaamsvocht van je baby ventileert en absorbeert.
  • Over de molton doe je een hoeslaken. Een hoeslaken heeft als voordeel dat het een elastieken rand heeft waarmee je het gemakkelijk over het matras trekt. Als je liever een onderlaken gebruikt, zorg er dan voor dat je deze strak om het matras vouwt.
  • Dan volgt het bovenlaken. Als het laken een decoratierand heeft, leg dit dan naar beneden zodat, wanneer je de rand later omslaat, deze getoond wordt.
  • Als laatste stap leg je de deken over het bovenlaken. Een deel van het bovenlaken moet je vrijhouden. Sla vervolgens d bovenste rand van het bovenlaken om de rand van de deken. Als je bovenlaken een decoratierand heeft zit deze nu aan de voorkant.De randen van de deken en bovenlaken vouw je onder de matras. Zorg ervoor dat je het beddengoed kort. Dit betekent dat je je baby moet met de voetjes bijna tegen het voeteneind van het bedje legt en het beddengoed tot aan de schouders.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email