Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een babymatras?

Slapen op een babymatras

Je baby brengt veel tijd door in zijn bedje. Eén van de vele dingen die voor de geboorte van je baby is huis gehaald moet worden is een matras voor in het babybedje. Relatief veel aandacht en geld wordt besteed aan de keuze voor het ledikant of wiegje. Vergeet echter niet het belang van een kwalitatief hoogwaardig babymatrasje. Soms schaffen ouders een nieuw babymatras aan, in veel gevallen wordt er echter ook voor gekozen een gebruikt matras te gebruiken voor de baby waar eerst een broer, zus of ander familielid op geslapen heeft. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn, maar het is wel van belang zorgvuldig te zijn bij de selectie.

Kooptips voor een babymatras

Om ervoor te zorgen dat je een veilig en kwalitatief goed babymatrasje gebruikt voor je kind zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet bij de aanschaf hiervan:

 • Een babymatrasje moet stevig zijn, waardoor je baby niet zelf het op kan tillen en er onverhoopt onder komt.
 • Het matras moet goed in het ledikant of de wieg passen. Er mag zodoende geen ruimte zitten tussen het matras en de zijwanden. Dit om te voorkomen dat je kind tussen het matras en de zijkant van het bedje terechtkomt.
 • Een babymatras moet niet te zacht zijn, om te voorkomen dat het gezichtje van je kind in het matras kan zakken en dit de ademhaling belemmert. Als je op het matras drukt, mag het maar een klein stukje indeuken.
 • Een babymatrasje mag geen korrelvulling hebben. Het risico bestaat dan dat het hoofdje van je kindje hierin wegzakt en dit de ademhaling belemmert.

Bekende merken babymatras

Wil je weten welke merken babymatrasjes er zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • ABZ: Een ABZ babymatrasje is één van de beste keuzes. De matrassen van ABZ worden speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Baby’s slapen veel en hebben een goede en comfortabele ondersteuning nodig, dit is dan ook kenmerkend voor de babymatrassen van ABZ. Ook zijn matrassen voorzien van voornamelijk katoenen of badstofhoes ten behoeve van een optimale vochtregulering. ABZ gebruikt enkel kind- en milieuvriendelijke  materialen voor haar babymatrassen. Bekijk hier ABZ babymatrassen.
 • Traumeland: Voor baby’s geldt hetzelfde als voor volwassenen: een goed bed met een goed matras zorgt voor een betere nachtrust. De babymatrassen van Traumeland hebben een perfect ligcomfort voor je baby, die speciaal zijn ontwikkeld voor je baby. De matrassen zijn een veilige en comfortabele keuze voor je kleintje. Het babymatras van Traumeland is stevig en laat voldoende lucht door om je baby vrij te laten ademen. Bekijk hier Traumeland babymatrassen.
 • Aerosleep: AeroSleep ontwikkelt slaapproducten voor de allerkleinsten. De innovatieve technologie van Aerosleep is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en staat voor hygiëne en comfort. Babymatrassen van Aerosleep maken gebruik van een unieke 3D-technologie die ervoor zorgt dat je baby veilig slaapt. Met een totaaloplossing – bestaande uit een matras, een matrasbeschermer, een hoeslaken en een bedomrander –wordt voor je kindje een gezonde en aangename omgeving gecreëerd. Bekijk hier Aerosleep babymatrassen.
 • Bebies First: Het assortiment van Bebies First is heel divers, van wiegjes en babymatrassen tot complete babykamers. Bebies First maakt zich hard voor een veilige omgeving voor uw baby, zodat je kindje onder de beste omstandigheden kan opgroeien. De babymatrassen van Bebies First zijn is verschillende afmetingen en diktes verkrijgbaar. Bekijk hier Bebies First babymatrassen.
 • Childwood: De babymatrassen van Childwood zijn comfortabel, relatief dun en zorgen voor een goede ondersteuning. De babymatrassen zijn op maat gemaakt voor een ledikant of wiegje die precies aansluiten bij jouw wensen. Childwood is één van de topmerken voor babymatrassen. De babymatrassen zijn een perfecte ondersteuning voor een goede nachtrust van je kleintje. Bekijk hier Childwood babymatrassen.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je babymatras of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken (opleg)babymatrassen en babymatrassen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email