Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van kinderbed?

Slapen in een kinderbed

Wanneer je kindje nog maar 30 cm kleiner is dan de lengte van je ledikant wordt het tijd te vervangen door een groter bed. Vaak is dit het geval wanneer je kindje ongeveer 3 jaar oud is. Je kunt dan direct overstappen naar een normaal eenpersoonsbed, maar ook kiezen voor een kinderbed, kleuterbed of ook wel een junior bed genoemd. Verder is het ook mogelijk te kiezen voor een meegroeibed. Een meegroeibed is een kinderbed die je in lengte kunt verstellen tot maximaal 2 meter, de werkelijke omvang van een groot bed. Een meegroeibed groet zodoende echt mee met je kindje.

Wanneer je kind zo’n 6 jaar oud is, kan hij slapen in een normaal eenpersoonsbed van 2 meter. En wordt het tijd om een eventuele tussenmaat weg te doen. Of je kunt het meegroeibed dan dus instellen op de maximale lengte.

Kooptips voor een kinderbed

Om ervoor te zorgen dat je een veilig kinderbed gebruikt voor je kind zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet bij de aanschaf hiervan:

 • Zorg voor een bed met een uitvalbescherming met behulp van een opstaande rand. De opstaande rand is bij een bed dat langer is dan 140 cm minimaal 26 cm hoog, gemeten vanaf de bedbodem, en minimaal 16 cm hoog gemeten van de bovenkant het matras. Tussen de uitvalbescherming en het matras mag geen opening zitten waar kinderen door heen kunnen glippen of met hun hoofd bekneld kunnen raken.
 • Het bed heeft mag geen openingen hebben waar het kind met het lichaam wel en met het hoofd niet doorheen kan. Deze zijn levensgevaarlijk in verband met beknelling van het hoofd waardoor uw kind kan stikken.
 • Zorg ervoor dat het matras goed past in het nieuwe bed.
 • Zorg voor een zachte ondergrond naast het bed, zoals een matras, voor het geval je kind uit bed valt.
 • Wanneer je kiest voor een hoogslaper of stapelbed zorg ervoor dat het bed een stevig trapje heeft en voorzien is van een leuning tot boven aan het bed. De ruimte tussen de twee treden van het trapje moet daarbij minimaal 20 cm zijn. De afstand tussen de bovenkant van twee opeenvolgende treden moet daarentegen weer tussen de 20 – 30 cm zijn. Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar mogen nog niet in het bovenste bed van een stapelbed liggen of in een hoogslaper. Een val van die hoogte kan namelijk tot ernstige verwondingen leiden.

Bekende merken kinderbed

Wil je weten welke merken er zijn voor kinderbedden voor je kind en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Bopita: Bopita is een bekend merken voor bedden. Bopita verkoopt niet alleen bedden voor kleuters, junioren, tieners en volwassenen, maar ook ledikanten voor de allerkleinsten. Bopita bedden hebben volop keuze in ledikanten in diverse stijlen: modern, kleurrijk, romantisch, stoer. Bopita heeft een slimme optie voor het eerste grote bed van je kind, namelijk een combiflex: je begint met een laag bed met opstaande rand die je uiteindelijk als je kind wat ouder is kunt veranderen tot een bedbank, halfhoogslaper, hemelbed of boomhut. Bekijk hier Bopita kinderbedden.
 • Bebies First: Bebies First is een mooi en betaalbaar merk. Bebies First biedt hele kinderkamers, maar ook losse meubelen als ledikanten, bedden en kledingkasten voor in je baby- en kinderkamer. Bebies First biedt een breed assortiment aan en heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hier Bebies First kinderbedden.
 • Coming Kids: Coming Kids verkoopt redelijk betaalbare bedden, matrassen en beddengoed voor kinderen. De producten van Coming Kids hebben diverse trendy stijlen en hebben goede reviews. De bedden van Coming Kids zijn kwaliteitsproducten waar je als ouder je kind erg blij mee kunt maken in het alledaagse gebruik. Bekijk hier Coming Kids kinderbedden.
 • Worlds apart: Worlds apart is een prettig merk dat onder meer mooie opbergmeubels, bedden en beddengoed voor de de kinderkamer produceert. Worlds apart verkoopt diverse themabedden waar je je kind waarschijnlijk dolgelukkig mee maakt waaronder Cars, Minnie mouse, en Monsters Truck. Leuk is dat World apart ook in hetzelfde thema bijpassende meubels verkoopt zoals een opbergmeubel. Bekijk hier Worlds apart kinderbedden.
 • Childwood: Childwood is een prettig merk dat onder meer aantrekkelijke gehele kinderkamers, bedden, matrassen en beddengoed voor de baby- en kinderkamer ontwerpt en produceert. Het design van Childwood ledikanten is stoer, luxe en strak. Childwood bedden zijn goed betaalbaar voor de kinderkamer. Bekijk hier Childwood kinderbedden.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je kinderbed of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken kinderbedden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email