Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe hou ik geslachtsdelen van mijn baby schoon?

Schoonhouden van geslachtsdelen baby

Er zijn een aantal zaken waar je rekening moet houden bij de verzorging van de geslachtsdelen van je baby.

Geslachtsdelen  meisje

De vagina van je baby maak je enkel aan de buitenkant schoon met water en zeep. In principe hoef je de binnenkant van de schaamlippen niet schoon te maken, tenzij hier ontlasting zit. Zorg ervoor dat je bij meisjes altijd van voren naar achteren veegt zodat er geen bacteriën van de ontlasting in de vagina kunnen komen. Droog de vagina en de billetjes goed af en schenk voldoende aandacht aan de huidplooien. Als de schaamlippen van je baby wat rood zijn, dan kun je er wat zalf of vaseline opsmeren.

Geslachtsdelen  jongen

Het piemeltje van je baby maak je alleen aan de buitenkant schoon met water en zeep. Omdat de voorhuid bij jongetjes nog vast zit, hoeft deze niet teruggetrokken te worden. De voorhuid  is de voorste huidplooi op het piemeltje die de eikel in rust bedekt. Bij de geboorte van een baby is de ring vooraan de voorhuid nog te klein om deze over de eikel te kunnen schuiven. Als je dit wel gaat proberen, dan zal het scheuren veroorzaken en de voorhuid nog nauwer maken. Na het tweede levensjaar van je zoontje wordt deze ring steeds groter. Bij de meeste jongens kan rond hun vierde de voorhuid na een tijdje over de rand van de eikel heen naar achter geschoven worden. Wanneer je zoontje er klaar voor is, trek je regelmatig zachtjes de voorhuid naar achter en was je de eikel met water en zeep. Dep de eikel af en trek de voorhuid terug naar voor. Let op dat de eikel niet te droog wordt omdat je anders de voorhuid niet meer naar voren kunt schuiven.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email