Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe verzorg ik de huid van mijn baby?

Huidverzorging van je baby

Een goede huidverzorging van je baby is belangrijk, omdat ze een gevoelige en kwetsbare huid hebben. Dit komt omdat de babyhuid nog geen beschermende zuurmantel heeft, een beschermlaag die uitdroging, irritatie en infecties voorkomt. Ook de hoornlaag, een gedeelte van de opperhuid, is nog niet volgroeid. Pas rond het vierde levensjaar van je kind is de hoornlaag pas volledig ontwikkeld.

Tips voor een goede verzorging van de babyhuid

Hieronder daarom een aantal tips voor een goede verzorging van het babyhuidje

  • Niet te vaak: Doe je kind niet te vaak in bad, 2 à 3 keer per week is voldoende.
  • Lauwwarm water: Gebruik lauwwarm water bij het badderen, omdat te heet water de huid sneller uitdroogt.
  • Gebruik babyolie: Gebruik in het bad een paar druppels babyolie, dit houdt de huid soepel en zacht. De eerste maanden kun je beter nog geen zeep gebruiken, omdat dit de huid van je baby nog meer uitdroogt. Wanneer je baby ongeveer 4 maanden oud is, mag je eventueel overschakelen op milde babyzeep.
  • De huid droogdeppen na het badderen: Na het wassen kun je je baby het beste droogdeppen met een katoenen luier, omdat dit meer vocht opneemt dan een badstof handdoek. Zorg ervoor dat de huidplooien goed droog zijn.
  • Insmeren na het badderen: Na het badderen kun je je baby vervolgens insmeren met een bodylotion speciaal voor baby’s of een andere vette huidcrème.

Huidverzorging in de winter

Je staat er misschien niet bij stil, maar tijdens een koude winter kunnen zonnestralen soms meer schade veroorzaken dan in een mooie zomer. Zelfs op een bewolkte dag kan sneeuw ervoor zorgen dat ruim 80% van de zonnestralen worden gereflecteerd. Bescherm je baby’s huidje daarom dus ook in de winter met middelen tegen zonnebrand.

Huidverzorging in de zon

Omdat de hoornlaag van de babyhuid, die bescherming biedt tegen de zon, nog niet volgroeid is, is de huid erg gevoelig voor zonlicht. Het is belangrijk dat je baby’s totdat ze een half jaar oud zijn helemaal uit de zon houdt. Smeer een baby hiernaast altijd in met een zonnebrandproduct voor baby’s met een hoge beschermingsfactor, dit geldt ook in de schaduw. Zand en water kunnen de UV-stralen namelijk weerkaatsen. Zet je baby ook altijd een zonnehoedje op.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email