Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Welke huidproblemen kan mijn baby hebben?

Huidproblemen van je baby

Er zijn een aantal veelvoorkomende huidproblemen bij je baby:

  • Hormoonvlekjes (babyacne): rode vlekjes met een blaasje erop. Hormoonvlekjes komen vooral voor in de huidplooien in de luierstreek.
  • Witte puntjes: deze zien eruit als warmteblaasjes en zitten in het gezicht, op het hoofdje of in de nek. Deze puntjes ontstaan meestal 3 tot 5 weken na de geboorte en verdwijnen vanzelf weer.
  • Droge huid: de huid is rood en schraal met ruwe plekjes. Smeer de droge huid in met een vettige babycrème.
  • Berg: losse, vettige korstjes op het hoofd. Je kunt het hoofdje dan het beste insmeren met babyolie.
  • Luieruitslag: de meeste baby’s hebben wel eens last van luieruitslag. Je kunt luieruitslag proberen te voorkomen door de billetjes zo droog en schoon mogelijk te houden. Verschoon de luier daarom zo vaak mogelijk. Luieruitslag kan ontstaan doordat de huid in contact komt met urine. De huid wordt dan schraal, rood en pijnlijk en kan zelfs open gaan. Bacteriën die in de ontlasting zitten kunnen de luieruitslag verergeren. Als je baby diarree heeft, is het extra belangrijk om op tijd een schone luier om te doen. Was de babybilletjes dagelijks met lauw water en smeer ze in met babyzalf. Is de huid rood en geïrriteerd, smeer die dan in met zinkolie of zinkzalf. Het kan ook helpen om je baby zo nu en dan een tijdje zonder luier te laten liggen.

 

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email