Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Wanneer kan ik mijn gewone kleding weer aan na mijn bevalling?

Na de bevalling ben je moeder geworden van je allermooiste trots: jouw kindje, eindelijk! Hoewel je steeds beter groeit in je nieuwe moederrol, ben je alles behalve gelukkig met je lijf. Na maandenlang – met een doel – steeds dikker te zijn geworden, wil je nu weer je oude lijf terug en in je oude kleding passen. Maar wanneer pas je eigenlijk weer in je eigen kleding na je bevalling?

Omdat je lichaam na je bevalling tijd nodig heeft om te herstellen om weer in de oude vorm te komen, zul je ook in de eerste periode nog zwangerschapskleding dragen. Hoewel je het als erg vervelend kunt ervaren, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het merendeel van de vrouwen komt tijdens de zwangerschap zo’n 12 kilo aan. Dit gewicht bestaat voor circa 6 kilo uit je baby, vruchtwater, je placenta en vruchtvliezen. De overige 6 kilo zul je na je bevalling zelf nog af moeten vallen.

Neem hier de tijd voor. Geef je lichaam minimaal 6 weken de tijd te geven om te ontzwangeren. Eet gezond en regelmatig en begin langzaamaan weer te bewegen. Het is zeker af te raden om te snel af te vallen. Het hebben van een kindje leidt tot enorme veranderingen in je leven en dat kost veel energie. 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email