Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Leeftijdsgrens IVF vrouwen mogelijk verhoogd

De leeftijdsgrens voor vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling willen krijgen om zwanger te raken, wordt mogelijk verhoogd naar 50 jaar.

Verzekeraars vergoeden de behandeling op dit moment voor vrouwen tot 43 jaar. Na 45 jaar is de kans op een zwangerschap vrijwel nihil en het risico op afwijkingen te groot. Het ondergaan van een ivf-behandeling op hogere leeftijd is nu wel mogelijk, maar moeten de vrouwen die moeilijk op natuurlijke wijze zwanger kunnen raken zelf bekostigen.

De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) onderzoekt echter nu op verzoek van minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) of de leeftijdgrens toch kan worden verhoogd. Deze vraag werd door de minister reeds 1,5 jaar geleden gesteld. Het onderzoek hiertoe is echter pas recent gestart. Een antwoord zal er binnen een half jaar liggen is de verwachting.

Het lijkt bij de vraag of de leeftijdsgrens voor vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling willen hebben vooral een medisch ethische discussie. Tot welke leeftijd vinden wij het acceptabel en verantwoord voor moeder en kind nog een kind te krijgen?

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email