Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kinderen kun je het beste voor je 35ste krijgen

Vrouwen die zwanger willen worden, kunnen dit het beste voor hun 35ste levensjaar doen. Nieuw onderzoek toont aan dat wanneer vrouwen ouder zijn, hun kansen op een zwangerschap veel sneller afnemen dan initieel altijd gedacht werd.

Vrouwen die op dat moment nog geen partner hebben, adviseren fertiliteitsexperts hun eicellen te laten invriezen: in elk geval vóór de leeftijd van 35, maar liever zelfs al op met 25 jaar.

Natuurlijk weten we al dat je beter niet kunt wachten totdat je 40 bent met zwanger worden. Het nieuwe, Spaanse onderzoek onder ruim 4.000 vrouwen laat echter zien dat het op oudere leeftijd met de vrouwelijke vruchtbaarheid nog slechter is gesteld dan tot nu toe werd gedacht. Een paar jaar ouder of jonger maakt een aanzienlijk verschil in vruchtbaarheid. Zo heeft een van 38 die vrouw die zwanger wil worden bijvoorbeeld achttien maal meer kans dat dit lukt dan wanneer ze pas 44 is. De nieuwe ‘deadline’ voor vrouwen om zwanger te worden leggen de onderzoekers op de leeftijd van 35 jaar. Met deze leeftijd maak je namelijk nog 75% kans om op de traditionele manier zwanger te worden. Hierna wordt die kans heel snel minder, met een hele zware terugval rond 41/42 jarige leeftijd. Waarbij het met 44-jarige leeftijd bijna helemaal kansloos is.

Het komt echter steeds vaker voor dat vrouwen die de 35 gepasseerd zijn dat hun kinderwens niet vervuld wordt. Dit komt doordat levens van vrouwen veranderd is ten opzichte van vroeger: vrouwen studeren, floreren op de arbeidsmarkt, zijn kritischer in hun partnerkeuze of willen hun op persoonlijk vlak eerst verder ontwikkelen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email