Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van luiers?

Soorten luiers

Er zijn verschillende soorten luiers: wegwerpluiers en luiers die je kunt hergebruiken. Verder zijn er ook luierbroekjes, zwemluiers en luiers die speciaal voor de nacht zijn gemaakt. De verschillende opties die er zijn worden hieronder beschreven, met daarbij de voordelen en eventuele nadelen.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste luiers voor jou en je kindje aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Wegwerpluiers: veel ouders kiezen voor wegwerpluiers, omdat ze makkelijker zijn in gebruik. Een voordeel is dat je ze direct weggooit na gebruik en ze niet hoeft te wassen, ook zijn ze gemakkelijk mee te nemen onderweg. Een nadeel is dat deze wegwerpluiers in verhouding duurder zijn dan katoenen luiers. Ook merk je bij een wegwerpluier minder snel dan bij een katoenen luier wanneer je kindje heeft geplast. Dit kan de snelheid waarin je kindje zindelijk wordt belemmeren. Wanneer je kiest voor het gebruiken van wegwerpluiers dan kun je kiezen uit verschillende merken. De consumentengids doet geregeld onderzoek naar de kwaliteit van dure versus goedkopere merken. Dit blijkt elkaar niet veel te ontlopen. Maak gebruik van die kennis! Kies verder altijd een goede maat om ongelukjes te voorkomen. De juiste maat hangt af van het aantal kilo’s dat je kleintje weegt.
 • Herbruikbare luiers of katoenen luiers: minder ouders kiezen voor katoenen luiers. Na gebruik was je deze luiers en kun je ze opnieuw gebruiken. Het voordeel van katoenen luiers is dat zij goedkoper zijn in gebruik dan wegwerpluiers. Daarnaast zijn katoenen luiers ook beter voor het milieu, echter is de energie die je verbruikt voor het vele wassen van de luier wel weer schadelijk. Een katoenen luier heeft verder als voordelen dat het vocht goed kan absorberen, niet schuurt en de huid laat ademen. Wegwerpluiers zijn tegenwoordig echter zo sterk verbeterd dat ze dezelfde goede eigenschappen hebben.
 • Luierbroekjes: wanneer je kindje steeds beweeglijker wordt (vanaf circa 1 jaar), dan kun je ervoor kiezen om luierbroekjes te gaan gebruiken. Een luierbroekje trek je je kindje aan als een onderbroek. Het gebruik van een luierbroekje is echter geen must.
 • Luiers speciaal voor ’s nachts: wanneer je kind vaak doorlekt ’s nachts kun je speciaal voor de nacht kiezen voor een luier die daarop gemaakt is. Een andere optie is je gebruikelijk luier te kopen, maar dan 1 maat groter voor de nacht.
 • Zwemluier: wanneer je gaat babyzwemmen met je kindje kan het reglement van het zwembad bepalen dat je kindje een zwemluier moet dragen. Dit is overigen niet altijd verplicht, dus ga het vooral even na van tevoren. Ook bij zwemluiers zijn er verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen tussen wegwerpluiers en herbruikbare luiers. En de maat hangt weer af van het aantal kilo’s van je kleintje. Houd er rekening mee dat zwemluiers kostbaarder zijn dan normale wegwerpluiers.

Bekende merken luiers

Wil je weten welke merken luiers er zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Sweetcare: Sweetcare biedt een compleet nieuwe, duurzame techniek aan met haar luiers die zorgt voor een veel groter absorptievermogen. Lekkende luiers behoren hiermee tot het verleden, daarbij belooft Sweetcare dat ouders met haar luiers ook minder verschoningen hoeft te doen. Omdat luiers van Sweetcare 40% dunner zijn dan alle andere gangbare luiers in de markt, wordt er 50% minder lijm gebruikt per luier waardoor babybilletjes minder geïrriteerd zijn. Omdat de luiers van Sweetcare dun zijn hebben baby’s daarbij meer bewegingsvrijheid en comfort dan ooit. Bekijk hier Sweetcare luiers.
 • Pampers: Volgens Pampers zijn er talrijke manieren om je baby een goede nacht slaap te bezorgen, liefde te schenken en hem spelend de wereld te laten ontdekken. Pampers wil je baby helpen om optimaal te genieten van de drie dingen die er het meeste toe doen. Pampers biedt een ruim assortiment aan luiers, luierbroekjes, babydoekjes en Underjams pyjamabroekjes. Pampers luiers beschermen tot wel 12 uur. De speciale elastische heupband en de ademende materialen vanPampers zorgen voor bescherming, comfort en bewegingsvrijheid voor je kindje. Bekijk hier Pampers luiers.
 • Huggies: Huggies luiers zijn ontworpen om je kleintje een comfortabele pasvorm te geven vanaf pasgeboren tot en met de zindelijkheidstraining. Elke dag ontdekken baby’s nieuwe dingen. Proberen je tenen in je mond te doen, om te draaien of leren kruipen, etcetera. Huggies wil met haar luier die niet alleen de juiste bescherming bieden, maar ook voldoende comfort en bewegingsvrijheid.  Het vrolijke Disney design maakt Huggies luiers extra leuk. Bekijk hier Huggies luiers.
 • Attitude: Wanneer je een kwalitatief goede luier zoekt zonder daar te veel voor te betalen, ben je met de Attitude luier aan het goede adres. Attitude luiers houden je kindje droog en zijn bijzonder zacht en dun aan zijn billetjes. Door het nieuwe drooghoudlaagje blijven de billetjes van je baby daarbij extra lang droog. De luiers van Attitude zijn bedrukt met vrolijke diertjes. De luiers zijn verkrijgbaar in diverse maten. Bekijk hier Attitude luiers.
 • DryNites:  1 op de 4 kinderen plast nog in bed. Dit gaat meestal vanzelf weer over, maar tot die tijd helpen DryNites absorberende broekjes je kindje door deze fase heen. DryNites biedt perfecte bescherming voor een droge nacht en geven je kind meer zelfvertrouwen. De katoenachtige en luchtdoorlatende buitenkant van DryNites broekjes helpt irritatie van het huidje voorkomen. Daarnaast biedt DryNites optimaal comfort en bewegingsvrijheid voor je kindje gedurende de nacht dankzij de pasvorm met flexibele zijkanten en beenelastiek. Bekijk hier DryNites luiers.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je luiers of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken luiers.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email