Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een babyfoon?

Slapen met een babyfoon

Wanneer je baby slaapt, heb je als ouder even tijd om andere dingen te doen, bijvoorbeeld voor wat huishoudelijk werk, de administratie of het plegen van een belletje. Om dit zorgeloos te kunnen doen zonder dat je continu de behoefte hebt om te checken of je baby huilt, is met een goede babyfoon. Er zijn verschillende babyfoons op de markt.

Kooptips voor een babyfoon

Om ervoor te zorgen dat je een goede babyfoon aanschaft voor je kind zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

  • Babyfoon met alleen geluid: een babyfoon die alleen geluid als optie heeft, is minder kostbaar dan een babyfoon die een camera (en dus beeld) als optie heeft. Toch bestaan er binnen dit type babyfoon ook behoorlijke prijsverschillen. Voor de meest simpele modellen betaal je vaak rond de 50 euro.
  • Babyfoon met camera: een babyfoon met camera hebben geluid en beeld als optie. Zo kun je je baby in zijn bedje zien en horen. Met behulp van een infraroodfunctie kun je de baby ook in het donker zien op een kleurenscherm. Dat werkt echter niet altijd even goed bij elke telefoon.
  • Wanneer je één of meerdere smartphones of tablets in huis hebt, kun je hiermee zelf een babyfoon creëren. Op je smartphone of tablet kun je namelijk een (al dan niet gratis) app downloaden waarmee je over het wifi- of 3G-netwerk verbinding maakt met de camera. Na op minstens 2 smartphones of tablets deze app geïnstalleerd te hebben. Eén smartphone of tablet gebruik je dan als babyunit en één als ouderunit. Let wel op dat je de babyunit op voldoende afstand van het babybedje neerzet. Overal waar je internet hebt kun je dan de babykamer in de gaten houden. Groot voordeel hiervan is dat je –niet als bij een normale babyfoon- geen last hebt van storingen of slecht bereik. Een nadeel kan wel zijn dat  de internetverbinding te traag of instabiel kan zijn en er daardoor moeilijk contact gemaakt kan worden met de camera. Een ander nadeel is dat de batterij van een smartphone of tablet vrij snel leeg kan raken wanneer je vaak de camerabeelden bekijkt.

Bekende merken babyfoons

Er zijn verschillende merken om uit te kiezen voor je babyfoon. Een aantal bekende merken zijn de volgende:

  • Alecto: Alecto babycare producten zijn uitstekende producten voor een goede prijs. Alecto producten, waaronder babyfoons worden uitvoerig getest op kwaliteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Alecto biedt gezinnen de mogelijkheid producten en oplossingen te kopen die binnen elk budget passen. En dat doen zij met succes. Alecto is al enkele jaren marktleider in Benelux op het gebied van babyfoons. De babyfoons van Alecto komen regelmatig als beste uit de test en krijgen zeer goede beoordelingen. Naast thermometers voor baby’s en kinderen ontwikkelt Alecto ook andere babyartikelen zoals thermometers voor je baby en kind, flessenwarmers, weegschalen, food processors en veiligheidsartikelen. Een heel uitgebreid assortiment dus, zodat je en je kind niets te kort komen. Bekijk hier Alecto babyfoons.
  • Philips Avent: Philips Avent streeft ernaar met hun producten een verschil te maken voor jou en je baby. De kwalitatief hoogwaardige producten van Philips Avent dragen bij aan het welzijn van je baby en geven je flexibiliteit bij de zorg voor een opgroeiende baby. De producten van Philips Avent ondersteunen je bijvoorbeeld bij het geven van flesvoeding, borstvoeding of een combinatie. Daarnaast biedt Philips Avent babyfoonds aan die jou op betrouwbare wijze verbinden met je baby terwijl hij of zij slaapt. De babyfoons van Philips Avent zijn gegarandeerd storingsvrij en zorgen ervoor dat je het kleinste geluidje kunt horen. Bekijk hier Philips Avent babyfoons.
  • Luvion: Luvion is een fabrikant en leverancier van trendy premium kinder- en babyproducten en biedt onder meer speciaal voor jonge ouders babyfoons aan van de hoogste kwaliteit. De babyfoons van Luvion is ideaal voor in en om het huis. De camerafunctie maakt dat je een rustig gevoel hebt omdat je alles op afstand in de gaten kunt houden met het scherm. Het bereik van de Luvion babyfoons rondom huis zou beter kunnen zijn. Bekijk hier Luvion babyfoons.
  • Motorola: Motorola is behalve mobiele telefoonproductent ook gespecialiseerd in producten voor gezondheid en wellness voor kinderen en volwassenen. Zo bestaat het assortiment van Motorola onder meer uit babyfoons. Motorola biedt zowel analoge babyfoons aan als babyfoons met videomonitor. De Motorola babyfoons  zijn van een hoge kwaliteit en garanderen je als ouder een rustig gevoel omdat je kunt waken over je kleintje. Bekijk hier Motorola babyfoons.
  • Audioline: Audioline biedt innovatieve babyfoons die ondersteunen in de verzorging van je baby. De babyfoons van Audioline zijn op verschillende plekken (online) aan te schaffen. De kwaliteit is hoog, want 100% storingsvrij en de prijs prima. Bekijk hier Audioline babyfoons.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je babyfoon of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken babyfoons.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email