Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar let ik op met babymassage?

Babymassage

Er zijn heel veel verschillende activiteiten die leuk zijn om te doen met je baby. Babymassage is bijvoorbeeld een fijne en intieme activiteit die je met je baby kunt doen. Je gebruikt hier een massage olie voor, die speciaal geschikt is voor het huidje van je baby. Er worden diverse babymassage cursussen aangeboden voor ouders die dit willen leren. Ook vind je diverse uitleg op internet.

Waar let ik op als ik babymassage ga doen

Je kunt je baby masseren vanaf dat hij 6 weken oud is tot kruipleeftijd (circa 9 maanden).  Door het lichamelijke contact voelt je kindje zich weer veilig en geborgen, met als in de baarmoeder en kan het groeien en zich ontwikkelen.

Wat zijn de voordelen van babymassage

Massage is een gerichte manier van aanraken waardoor je je kindje helpt bij het ontdekken van zijn lichaam. Aanraken is daarbij voor een baby die net geboren is, zijn eerste manier om te communiceren.

Babymassage heeft een positieve werking op lichamelijk en emotioneel gebied voor de baby, maar ook op emotioneel gebied voor de ouder. Je baby voelt zich er veilig en geborgen door. Daarbij heeft babymassage een goede invloed op de bloedsomloop, de ademhaling en de spijsvertering. Niet in de minste plaats is de massage ontspannend voor je baby.. Na de massage vallen baby’s makkelijker in slaap. Als ouder heeft het masseren van je baby als voordeel dat het je meer zelfvertrouwen geeft in de omgang met je baby. Maar ook dat het je in staat stelt de band met je  baby nog sterker te maken, door een vast moment van intimiteit in te bouwen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email