Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Wanneer moet ik mijn baby vaccineren voor de vakantie?

Vaccinaties baby voor de vakantie

Wanneer je met je baby  naar een exotische bestemming afreist, is het belangrijk dat je in overleg met de GGD en je huisarts controleert of je kind alle basisvaccinaties al heeft gehad. Daarnaast zijn er soms nog extra vaccinaties nodig zoals Hepatitis A & B of gele koorts.

Landen waar malaria voorkomt kun je de eerste levensjaren van je kindje beter vermijden. Het toedienen van anti-malariapillen aan jonge kinderen is namelijk erg lastig.

Indien je met je kind langdurig of regelmatig naar landen reist waar tuberculose veel voorkomt, dan kan het raadzaam zijn je kindje een vaccinatie te geven tegen tuberculose. Ga je naar een bestemming waar een bof-, mazelen- of rodehondepidemie heerst? Dan kun je je baby (met een half jaar) vervroegd laten inenten tegen BMR. Vraag hiernaar bij je consultatiebureau.

Meer informatie over vaccinaties die je kindje nodig heeft voor diverse vakantiebestemmingen is te vinden op: www.reisvaccinatie.nl

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email