Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Moedermelk wordt specifiek gemaakt voor jongens of meisjes

“Moeders produceren verschillende biologische recepten van moedermelk voor zonen en dochters “, zegt Katie Hinde , een evolutionair bioloog aan de Harvard universiteit. Dit blijkt uit onderzoek naar de inhouden van moedermelk onder verschillende zoogdieren, waaronder mensen en apen. Er blijkt een overeenkomstige conclusie te trekken, namelijk dat moedermelk voor baby jongens vaak rijker is aan vet of eiwit – en dus energie – terwijl baby meisjes weer meer  moedermelk krijgen.

Er zijn veel theorieën over waarom dit gebeurt , zegt Hinde. Een theorie is bijvoorbeeld dat moeders mogelijk meer melk  geven aan dochters teneinde hun ontwikkeling te versnellen en hen zo in staat stellen om te beginnen met het reproduceren op jonge leeftijd. Het is nog niet duidelijk waarom de samenstelling van de melk voor een jongen of meisje verschilt. Er zijn echter aanwijzingen, dat de samenstelling al wordt aangepast terwijl de baby zich nog in de baarmoeder bevindt.

“Er moet nog veel onderzocht worden over hoe moedermelk gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen” , zegt Hinde . “Meer weten betekent namelijk dat wij ook hun helpen bij het verbeteren van de kunsvoeding die verkocht wordt aan moeders die niet in staat of niet bereid zijn om hun baby te te voeden”, zegt ze.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email