Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kinderen op kinderopvang, basisschool en middelbare school veel last van hoofdluis

Hoofdluis verspreidt zich snel. Van belang is het dus ook dat je je gezin zodoende regelmatig (bijvoorbeeld elke maand) controleert op het hebben van hoofdluis. Op basisscholen controleren vrijwilligers, zogenaamde luizenouders, meestal na de schoolvakanties. Voor nog niet schoolgaande kinderen is er geen vast moment ingepland. Om hoofdluis tegen te gaan, is het belangrijk dat ouders ook regelmatig controleren.

Zowel kinderen tot 4 jaar op de kinderopvang, basisscholieren en middelbare scholieren hebben 1 ding gemeen: ze hebben regelmatig last van hoofdluis. Dit blijkt uit onderzoek LuisThuis? dat is uitgevoerd door het RIVM.

Van de kinderen die naar de basisschool gaan gaf 28% aan dat ze last hadden van hoofdluis, van de middelbare scholieren 19% en bij de kinderen tot 4 jaar had 17% last van hoofdluis. Driekwart van deze hoofdluismeldingen betreft meisjes. Hoofdluis komt dus vaker voor bij meisjes dan bij jongens. De oorzaak hiervan is vermoedelijk dat meisjes meestal langer haar hebben dan jongens.

Aan het onderzoek deden in 2000 mensen mee die aan moesten geven of zij op dat moment hoofdluis hadden. Het onderzoek LuisThuis? is met een jaar verlengd. Indien je wilt deelnemen kun je je opgeven via www.rivm.nl/luisthuis. Zowel gezinnen met als zonder hoofdluis kunnen meedoen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email