picture-108539_1920

Kinderboekenweek 2018

Dit jaar valt de Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober. Op scholen, in bibliotheken en boekwinkels worden tijdens dit jaarlijkse evenement leuke activiteiten georganiseerd om extra aandacht te vragen voor lezen voor en door kinderen.

‘Kom erbij!’ is het themalied van Kinderen voor Kinderen voor de Kinderboekenweek 2018. Het liedje gaat over vriendschap. De gedachte erbij is dat ook al is iedereen anders; iedereen hoort erbij! Lees meer

A group of children running outside

De Week van de Opvoeding

Ook dit jaar wordt de Week van de Opvoeding georganiseerd. Het is inmiddels alweer de zesde editie. En dit jaar is het thema ‘Contact’. Ouders, opvoeders en kinderen kunnen elkaar tijdens dit event ontmoeten en ervaringen uitwisselen over opvoeden en opgroeien. Hierbij staat een positieve benadering voorop. Het thema van dit jaar is ‘ik tel tot 10’. Hieronder valt onder meer het bewaren van je geduld, aftellen bij spelletjes of de tien dingen die je tegelijk doet als ouder of opvoeder.

De Week van de Opvoeding 2016 staat gepland van maandag 3 tot en met zondag 9 oktober 2016. Lees meer

buitenspeeldag_2016

Buitenspeeldag

Woensdag 8 juni is het Buitenspeeldag. Omdat tegenwoordig nog maar 1 op de 5 kinderen niet of maar een keer per week vrij buitenspeelt, en maar liefst 80 procent van de kinderen te weinig beweegt is de Buitenspeeldag geinitieerd door Jantje Beton en Nickelodeon. Het doel: onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is, maar noodzakelijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Lees meer

Ouders Natuurlijk Beurs

NaamloosZaterdag 6 juni 2015 wordt de zevende editie van de Ouders Natuurlijk Beurs georganiseerd. Deze dag staat in het teken van interessante lezingen en workshops. De beurs is een hot spot voor (aanstaande) ouders die zich aangetrokken voelen tot het thema natuurlijk en bewust te leven. Je vindt er veel activiteiten en producten die te maken hebben met duurzaam ouderschap. Zo vind je op de beurs diverse kramen om te winkelen, allerlei zalen met lezingen en workshops om je te laten informeren en inspireren en dat in een rustig en ontspannen atmosfeer. Ook kinderen vermaken zich hier, omdat er zowel binnen als buiten diverse activiteiten zijn georganiseerd op het gebied van natuur, muziek en creatief bezig zijn.

Wanneer: 6 juni 2015

Waar: Golden Tulip Arnhem-Doorwerth

Meer informatie op : www.oudersnatuurlijk.nl

Ouders Natuurlijk Beurs

ONB wintereditieDe Ouders Natuurlijk Beurs heeft nu ook een wintereditie. De beurs is voor (aanstaande) ouders die het prettig vinden natuurlijk en bewust te leven. Kernwoorden zijn natuurlijk, biologisch, samen en duurzaam ouderschap. Op de beurs vind je diverse kramen om te winkelen, allerlei zalen met lezingen en workshops om je te laten informeren en inspireren en dat in een rustig en ontspannen atmosfeer. Ook kinderen vermaken zich hier opperbest, omdat er zowel binnen als buiten diverse activiteiten zijn georganiseerd op het gebied van natuur, muziek en creatief bezig zijn.

Wanneer: 8 november 2014

Waar: Golden Tulip Arnhem-Doorwerth

Meer informatie op : www.oudersnatuurlijk.nl