Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kinderboekenweek 2018

Dit jaar valt de Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober. Op scholen, in bibliotheken en boekwinkels worden tijdens dit jaarlijkse evenement leuke activiteiten georganiseerd om extra aandacht te vragen voor lezen voor en door kinderen.

‘Kom erbij!’ is het themalied van Kinderen voor Kinderen voor de Kinderboekenweek 2018. Het liedje gaat over vriendschap. De gedachte erbij is dat ook al is iedereen anders; iedereen hoort erbij!

Tijdens deze week geven deelnemende boekwinkels bij besteding van 10 euro aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dit jaar is Milja Praagmanis de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018. Het centrale onderwerp ‘Vriendschap’ staat centraal in het boek. Milja is ook schrijfster van Ontbillenbijt en 100 nachtjes slapen. Haar meest recente boek heet Moet je zien!. Kenmerken voor de boeken van Milja is dat kinderen en dieren hun eigen gang gaan. De boeken zijn stoer en met humor geschreven, waarmee ze ook de voorlezende ouders aanspreekt.

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er op basisscholen en in bibliotheken veel leuks georganiseerd. Het basisonderwijs beschikt in deze periode over een afgestemd lespakket dat scholen in het voorjaar bij de boekhandel kunnen bestellen en kunnen gebruiken bij de lessen. Ook zijn er verschillende informatiegidsen over boeken gratis bij de boekwinkel verkrijgbaar zoals de Voorleesgids en de Kinderboekenmolen. Dit zijn gratis tijdschriften met een overzicht van boeken die worden verspreid onder basisscholen, boekhandels en bibliotheken.

Tot slot wordt aandacht besteed aan de Zilveren Griffel en Gouden Griffel.

De Zilveren Griffel is de prijs voor de best geschreven Nederlandstalige én vertaalde kinderboeken van het vorige jaar. Elk jaar worden twee boeken in vijf categorieën twee boeken bekroond. Op dinsdag 2 oktober wordt tijdens het Kinderboekenbal bekendgemaakt welk van deze boeken de Gouden Griffel 2018 wint:

  • Boek 1 en 2 voor kinderen van 2 tot 6 jaar,
  • Boek 2 en 3 voor kinderen van 6 jaar en ouder,
  • Boek 4 en 5 voor 9 jaar en ouder, informatief en poëzie. Dinsdag 2 oktober wordt tijdens het Kinderboekenbal bekendgemaakt welk van deze boeken de Gouden Griffel 2018 wint.

Fabeldieren van Ludwig Volbeda wint het Gouden Penseel 2019.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email