Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe is het om vader te zijn?

Krijgen van een baby

Het is een bijzondere gebeurtenis om samen met je vriendin of vrouw een baby te krijgen. Sommige mannen zijn heel erg betrokken bij de zwangerschap van hun partner, terwijl anderen er erg onzeker van worden. Het is dan ook niet niks om vader te worden.

Emoties tijdens de zwangerschap van je partner

Het kan zijn dat je tijdens de zwangerschap van je partner last kunt krijgen van angsten, onzekerheid of gevoelens van twijfel. Het is heel normaal dat je je zorgen maakt over de toekomst van je toekomstige gezin of impact die een kind heeft op de relatie met je partner. Ook kun je angstig worden over de medische aspecten van de zwangerschap en de gezondheid van je partner en kind. Je kunt dit bespreken met je partner, of ervaringsdeskundigen als je vader of een goede vriend met kinderen.

Emoties tijdens en na de bevalling van je partner

 

Tijdens de bevalling is de aanwezigheid en betrokkenheid van jou als partner heel belangrijk. Maar ook in de periode na de bevalling is jouw positieve ondersteuning nodig. Zo is het voornaam dat je vanaf het eerste moment een bijdrage kunt leveren aan de zorg van je baby. Een actieve rol van jou zal daarbij jouw band met je kind snel doen opbouwen. Voor je partner is het verder fijn als je direct na de bevalling een aantal praktische zaken op je neemt zolang zij in het kraambed ligt. Denk hierbij aan regelen van het kraambezoek, het huishouden en het verzorgen van de geboorteaangifte.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email