Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Overdag of ’s nachts bevallen is net zo veilig geworden

Afbeelding welkomVolgens een bericht uit het vakblad Medisch Contact blijkt dat door verbetering van de verloskundige zorg, het vanaf heden net zo veilig is om midden in de nacht te bevallen in vergelijking met overdag.

In 2008 werd er door een tweetal gynaecologen namelijk alarm geslagen, omdat de babysterfte in de periode 2000 tot 2004 ziekenhuizen doordeweeks buiten kantoortijden maar liefst 23% hoger lag dan overdag. De belangrijkste oorzaak hiervan was het gebrek aan ervaren personeel in de nacht. De conclusie dat de zorg overdag en midden in de nacht inmiddels vergelijkbaar is, is getrokken op basis van een analyse van de cijfers in de periode 2004 tot 2008. De verbetering van de zorg heeft onder meer te maken met het gegeven dat ziekenhuizen meer verloskundigen hebben aangetrokken en hun veiligheidsbeleid hebben aangescherpt.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email