Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Tips om je carrière en gezin (positief) te combineren

working mother De combinatie carrière en gezin blijft een crime voor veel vrouwen en levert vaak onnodig stress op. Met name omdat vrouwen het lastig lijken te vinden de verschillende rollen (werkende vrouw, moeder en partner) te combineren, zich te kort voelen schieten en de daarmee gepaard gaande schuldgevoelens de nodige onrust veroorzaakt.

Daarom zetten we hieronder een aantal tips op een rijtje om je werkende en privé leven op positieve wijze te combineren, zodanig dat het je de energie oplevert die het zou moeten:

– Sta bewust positief tegenover de verschillende rollen die je invult en wees tevreden op basis van realistische standaarden. Dit zelfvertrouwen is wat je ook itstraalt, naar jouw werkomgeving, partner en gezin!

– Neem tijd voor jezelf en maak bewust ruimte voor deze momenten om op te laden. Dit zijn momenten die niets met anderen van doen hebben, maar enkel om jou draaien.

– Leef in het moment. Kortom: als je van werk weggaat, dan trek je ook letter de duer achter je dicht. Ben je nog niet klaar? Stel dan het werk uit tot de avond, wanneer je kinderen naar bed zijn.

– Zorg voor regelmaat in je dagelijkse leven en een vaste taakverdeling tussen jou en je partner. Dit behoedt je ervan dat je niet elke dag opnieuw het idee hebt dat het wiel moet uitvinden, wat onnodige chaos, stress of strijd zou kunnen opleveren.

– Zorg voor vaste momenten met je kind(eren), bijvoorbeeld tijdens het avondeten aan tafel waarbij je met hen de dag doorneemt of breng zelf je kind(eren) naar bed.

– Probeer regelmatig zelf je kinderen naar de kinderopvang of school te brengen of op te halen, zodat je op de hoogte blijft van wat er speelt.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email