Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

7 tips om je gezin gezond te houden tijdens het koude griep seizoen

Na het nieuw schooljaar weer is begonnen, is het  slechts een kwestie van tijd voordat het weer koeler en kouder zal worden en het griep seizoen weer de kop op steekt. De verkoudheid leidt tot 22 miljoen gemiste dagen van school voor leerlingen en studenten.Ondanks het aantal keren wassen van handen, het gebruik van antibacteriële gels om handen van ziektekiemen te ontdoen of het feit dat je familie jaarlijkse griepprikken heeft gekregen , is er altijd een kans dat je ziek kunt krijgen . Omdat ziek zijn nooit leuk is voor zowel ouders als kinderen, zijn hier zes handige tips en om je gezin gezond te houden tijdens het griep seizoen:

  • Leer je kinderen goede hygiëne aaan om hen gezond te houden. Onderzoek toont aan dat het onderwijzen in goede hygiënische gewoonten, zoals het wassen van handen, verloren schooldagen door ziekte kan verminderen met 26 procent . Het Healthy Habits Programma versterkt de praktijk van gezonde gewoonten door leerlingen op drie belangrijke gebieden gezonde gewoonten aan te leren: hand / oppervlak hygiëne , voeding en lichaamsbeweging . Deze gezamenlijke inspanning van de PTA, National Education Association (NEA) en Center for Disease Control ( CDC ) biedt leerkrachten en ouders downloadbare materialen om studenten en families te onderwijzen over gezonde gewoonten door kant-en klare gestandaardiseerde lesplannen, een jaar durende activiteitenkalender voor ouders en nog veel meer.
  • Wees je bewust van de verschillende ziektes die vaker voorkomen onder bepaalde leeftijdsgroepen en hoe deze zich verspreiden . Het Healthy Habits Programma biedt nuttige informatie over de soorten ziekten die vaker verspreid worden onder jonge kinderen (leeftijd 3-5 ) in vergelijking met de basisschool leeftijd en oudere leerlingen.
  • Ken het verschil tussen verkoudheids- en griep symptomen. Verkoudheid en griep hebben een aantal gemeenschappelijke symptomen zoals een loopneus, niezen en tranende ogen, maar er zijn ook duidelijke symptomen van elke ziekte. Het kennen van de symptomen helpt ouders er sneller achter te komen wat hun kind heeft om zo sneller hulp te kunnen bieden.
  • Heb de juiste medicijnen bij de hand om symptomen te behandelen. Zorg ervoor dat je medicijnkastje goed gevuld is met de basis zaken als paracetamol, hoestdrank en neusdruppels voor volwassenen en kinderen die niet zijn verstreken.
  • Bewaar medicijnen hoog en droog. Soms vergeten we te gemakkelijk dat medicijnen buiten het bereik van kinderhanden bewaard moeten worden. Ook wanneer je een dosis van een medicijn hebt toegediend, is het uit veiligheidsoverweging niet de bedoeling het medicijn achter te laten binnen handbereik van je kind.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email