Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

 • Fabeldieren

  Fabeldieren

  Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Hoe maak ik de tuin veilig voor mijn baby?

Een veilige tuin

Wanneer je samen met je kind in je tuin bent wil je hier een zo veilig mogelijke omgeving van maken, om eventuele ongelukken te voorkomen. Om hiervoor te zorgen hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor een veiligere tuin 

 • Als je een zandbak in je tuin hebt is het belangrijk er rekening mee te houden dat kinderen graag van alles in hun mond stoppen, dus ook zand. Om verstikking in het zand of ziekten door het eten van zand te voorkomen moet je je kind daarom niet alleen achterlaten in een zandbak. Verder is het verstandig om, wanneer je de zandbak niet gebruikt, deze af te dekken om zo te voorkomen dat vogels er in poepen. Ook is het regelmatig verversen van het zand een must om eventuele ziektes te voorkomen.
 • Als je bij mooi weer een zwembad in het tuin plaatst om daar je kind in te laten spelen, mag je je kind nooit alleen laten of enkel onder toezicht van een oudere broer of zus achterlaten. Kleine kinderen kunnen namelijk al in een klein laagje water verdrinken.
 • Wanneer je een vijver in je tuin hebt, is het beste advies deze (tijdelijk) weg te halen of af te schermen met een hoog hek of rooster.
 • Let op met planten in je tuin. Ga sowieso na of er planten in je tuin zijn die giftig zijn. Indien dit het geval is, haal deze dan direct weg. Leer ernaast je kind zo jong mogelijk, dat ze geen planten mogen eten.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email