Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Leestip

  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »

Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waar kan ik informatie opdoen?

Van je verloskundige of arts zullen je tijdens je zwangerschap de nodige informatie krijgen, bij hem of haar kun je ook terecht voor al je vragen. Daarnaast bestaat er voor ondersteuning van je zwangerschap de mogelijkheid om een zwangerschapscursus of andere voorlichtingsavonden (bv. specifiek over borstvoeding) te volgen. Je verloskundige of arts zal je op de mogelijkheid hiertoe wijzen. Het volgen van een zwangerschapscursus of bijwonen van voorlichtingsavonden is niet verplicht. Het kan prettig zijn voor jou en je partner, het is echter aan jou te bepalen in welke mate je hier behoefte aan hebt.

In een zwangerschapscursus leer je praktische zaken met betrekking tot je zwangerschap en bevalling. Zo krijg je bijvoorbeeld voorlichting over de bevalling, houdings- en ademhalingstips voor tijdens de bevalling, informatie over borstvoeding en over het contact met de baby. Vaak is er ook een partneravond, waarin je partner gedurende die avond relevante informatie krijgt. Over het algemeen wordt een zwangerschapscursus in groepsverband gegeven, waardoor je ook de mogelijkheid hebt om ervaringen uit te wisselen met de andere cursisten.

Er bestaat een ruim aanbod aan zwangerschapscursussen, waarbij beweging wordt gecombineerd met informatie. Zo kun je gymmen, zwemmen of aan yoga doen en bestaat er tegenwoordig zelfs de mogelijkheid om de cursus online te volgen. Ook qua kosten zijn er verschillen, zo zijn er zijn cursussen die door de overheid worden gesubsidieerd en dus kostenloos zijn, anderen zijn weer best kostbaar. Als je moet betalen voor de cursus, is het handig bij je zorgverzekeraar informeren of de cursus wordt vergoed.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email