Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

90% van de moeders oneerlijk over hoe zij moederschap ervaren

Veel vrouwen durven niet toe te geven dat het moederschap hen zwaar valt en liegen daarom hierover tegenover anderen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Maar liefst 90% van de vrouwen geeft aan dat ze het moederschap niet als moeilijk ervaren, terwijl ze het in werkelijkheid behoorlijk zwaar vinden. Het onderzoek heeft plaatsgevonden op basis van gesprekken met 1000 nieuwe moeders.

Hulp van de omgeving

Ruim veertig procent van de moeders vraagt nooit om hulp aan de omgeving, terwijl ze dat wel zouden willen. Hierbij speelt de angst dat mensen denken dat ze het moederschap niet aankunnen. Bijna 80% van de moeders geeft toe dat ze vooral de eerste drie maanden veel zwaarder vinden dan ze in eerste instantie hadden gedacht. Bijna 85% van de moeders gelooft dat het in deze tijd lastiger is moeder te zijn dan vroeger. Bijna alle moeders willen graag eerlijk advies van andere ouders.

Lastig en leuk aan het moederschap

Circa 69% van de nieuwe moeder vindt het moederschap vooral zwaar vanwege het slaapgebrek. Voor 35% van de moeders is de financiële situatie lastig en 31 % heeft te kampen met relatieproblemen. Verder is 30% van mening dat het lastig om met de baby op pad te gaan.

Meer dan 70% van de ondervraagde vrouwen geniet daarentegen wel van de kleine dingen van het moeder zijn, zoals knuffelen met hun kindje. Circa 43% vindt het prettig om de baby te badderen en 36% heeft een sterkere band met hun partner gekregen nadat er een kind in hun leven is gekomen. Tot slot kan 22% van de nieuwe moeders heel erg blij worden van het voeden van hun baby.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email