Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Moeders sluiten veel nieuwe vriendschappen na krijgen kind

ZwangerenouderNieuw onderzoek concludeert dat het hebben van een baby je sociale kring kan uitbreiden en dat de kans groot is dat dat dit vriendschappen zijn met andere vrouwen die net moeder zijn geworden. De helft van de 2.000 ondervraagde vrouwen gaf zelfs aan dat het gemakkelijker was om nieuwe vriendschappen te sluiten met andere vrouwen na een bevalling.

Nieuwe moeders sluiten gemiddeld negen nieuwe vriendschappen in het jaar na hun bevalling die meestal  in de buurt wonen. Met de nieuwe vriendinnen worden voornamelijk ideeën en tips uitgewisseld over onderwerpen als kinderopvang plannen, ziekte en hoe je baby de nacht doorslaapt.

Bijna de helft van de nieuwe vriendschappen met andere vrouwen wordt gesloten bij  peuter groepen, 31% tijdens zwangerschapscursussen en een vijfde via andere vrienden.

Bijna een derde van de vrouwen in het onderzoek geeft aan dat een reden om nieuwe vriendschappen te sluiten met vrouwen die ook net moeder zijn geworden, is dat dezelfde ervaring gedeeld kan worden in tegenstelling tot oude vrienden die reeds langer kinderen hebben of juist geen kinderen hebben.

Afbeelding: Vandenn

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email