Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waarom je je baby niet moet laten slapen in een autostoeltje

Baby’s moeten tussen  de 12 en 16 uur slapen per dag, afhankelijk van hun leeftijd. Maar nog belangrijker dan de hoeveelheid slaap voor je kind, is de plek waar je kindje slaapt. Een nieuwe studie gepubliceerd in The Journal of Pediatrics ontdekte dat “zit apparaten”, zoals autostoelen, schommeltjes en wippers als slaapplek voor je kleintje kan leiden tot letsel en zelfs de dood.Oorzaken sterfgevallen

Onderzoekers onderzocht de dood van 47 jonge kinderen jonger dan 2 jaar, die zich allemaal voordeden terwijl het kindje sliep in in een apparaat dat bedoeld was om op te zitten of in gedragen te worden. Twee derde van de sterfgevallen deed zich voor in een autostoeltje, terwijl de rest zich voordeed in schommels, springkussens, en kinderwagens. Verstikking bleek de oorzaak van de dood in 46 gevallen; 52% van de sterfgevallen werden veroorzaakt door wurging van riemen van het apparaat.

Slaap-gerelateerde sterfgevallen zijn de nummer één doodsoorzaak bij kinderen tussen de 1 en 12 maanden oud. Om letsel of de dood te voorkomen, adviseren deskundigen ouders om nooit, onder geen enkele omstandigheid, zuigelingen en jonge kinderen zonder toezicht -slapend of wakker- te plaatsen in deze apparaten. Ook adviseren zij dat autostoelen alleen op een stevige, stabiele ondergrond mogen worden geplaatst en alle gespen correct moeten worden bevestigd.

Beste slaapplek

De beste plek voor uw baby om te slapen is op de rug, in een wieg of ledikant met een stevig matras. Om zeker te zijn van een veilige slaapomgeving voor je baby, kun je ook kijken kijk op veiligheid NL voor meer tips voor veilig slapen http://www.veiligheid.nl/tips-en-advies/veilig-slapen-tips.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email