Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Welk speelgoed is leuk voor mijn baby?

Er is veel aanbod in soorten speelgoed, maar wat is nu echt geschikt voor je baby? Hieronder tref je per leeftijdsperiode een overzicht aan van leuk speelgoed om te geven aan je baby van 0 tot 1 jaar oud. Om met het speelgoed aan te sluiten bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind is het goed te weten welk speelgedrag bij welke leeftijd past. Baby’s maken in het eerste jaar van hun leven een snelle ontwikkeling door van een pasgeboren kindje dat vooral eet en slaapt en veiligheid nodig heeft, tot een brabbelend persoontje die de wereld wil ontdekken.

0-6 maanden

In de eerste 6 maanden maak je baby’s blij met aandacht van jou en je partner. Naast de belangrijke contactmomenten met jullie is het aan te raden om een baby vanaf de eerste maanden al korte momenten zich zelf te laten vermaken. Dit doet je baby graag met speelgoed die de zintuigen prikkelen. Om te voorkomen dat je baby overprikkeld raakt, moet je de hoeveelheid speeltjes beperken tot maximaal 2 of 3 speeltjes.

Kooptips voor speelgoed voor baby’s van 0-6 maanden

De volgende kooptips kun je in je achterhoofd houden bij de aanschaf van speelgoed voor baby’s van o-6 maanden:

 • Voelen: speelgoed waaraan je baby kan voelen zoals zachte beestjes of lappenpopjes.
 • Bewegen: speelgoed waar je baby op kan bewegen zoals een speelkleed.
 • Luisteren: speelgoed waarnaar je baby kan luisteren zoals een muziekdoosje, een CD of versjesboek.
 • Kijken: speelgoed waarnaar je baby kan kijken, zoals een plastic spiegeltje, of mobiel.
 • Vastpakken: speelgoed wat je baby kan vastpakken zoals badspeeltjes, een rammelaar of een kinderwagen hanger.
 • In de mond stoppen: speelgoed dat je baby in zijn mond kan stoppen zoals een bijtring.

6-12 maanden

Vanaf het moment dat je baby 6 maanden oud is kun je zijn motorische ontwikkeling stimuleren door je baby veel liggend, zowel op de buik als op de rug te laten spelen en hem uit te lokken een speeltje te pakken dat net buiten het eigen bereik ligt. Je baby ontdekt zijn omgeving steeds meer door zich te gaan verplaatsen, en alles wat hij daarbij zal zien aan te raken met zijn handjes of met zijn mond. Hier leidt uiteindelijk ook tot rollen, kruipen, optrekken en staan.

Kooptips voor speelgoed voor baby’s van 6-12 maanden

De volgende kooptips kun je in je achterhoofd houden bij de aanschaf van speelgoed voor baby’s van o-6 maanden:

 • Ontdekken: speelgoed waarmee je baby dingen kan ontdekken zoals wc rollen, papier, zand, modder en water. Je hebt hier ook speeltafels voor.
 • Kijken: speelgoed om te bekijken zoals een spiegeltje, (stevig) boekje
 • Luisteren: speelgoed om naar te luisteren zoals een trommel, toeter of een rammelaar.
 • Kletsen: speelgoed waarmee je baby zijn spraak kan oefenen zoals boekjes met woordjes of dierengeluiden en een telefoon
 • Bewegen: speelgoed dat je baby vast kan pakken zoals een zachte bal, speelgoed dat kan rollen of een trekpop.
 • Bouwen: speelgoed waarmee je baby kan bouwen zoals blokken, pionnen in auto, klepmandjes of tassen, stapelbekers
 • Staan: speelgoed waarmee je je kindje uitnodigt om te gaan staan zoals een duwkar of looprek.

Bekende merk speelgoed voor baby’s van 0-12 maanden

Wil je weten welke merken er van speelgoed zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Nijntje: Nijntje is de hoofdpersoon in de serie kinderprentenboeken over een konijntje die geschreven en getekend zijn door Dick Bruna. Inmiddels bestaat er een schattige en uitgebreide collectie van nijntje artikelen, voor de allerkleinsten, maar ook voor oudere nijntje fans. Er is een gevarieerd Nijntje aanbod dat onder meer bestaat uit: knuffels, knuffeldoekjes, boekjes, speelgoed, tassen, en exclusieve baby- en kinderkleding. Bekijk hier Nijntje speelgoed.
 • Happy Horse: Happy Horse is een hip en lief merk dat bijzonder zachte knuffeldieren ontwerpt. Happy Horse onderscheidt zich van andere merken door haar verrassende kleur- en materialengebruik en de humor waarmee de knuffels zijn gemaakt. Het designteam van Happy Horse heeft een bijzonder gevoel voor trends en weet met de nieuwe ontwerpen ouders en hun kindjes continu te verrassen. Bekijk hier Happy Horse speelgoed.
 • BamBam: BamBam is een Nederlands merk met meer dan 2000 producten voor baby’s van 0 tot 1 jaar. De producten van BamBam zijn  mooi op elkaar afgestemd: babykleding. ledikanten, boxen en speelgoed voor je eigen of andermans kindje. Het merk BamBam kenmerkt zich door een eigentijdse stijl met een klassieke knipoog en is herkenbaar aan het kroontje. BamBam is zowel te koop in gerenommeerde winkels zoals de Bijenkorf, als diverse online winkels. Bekijk hier BamBam speelgoed.
 • Fisher-Price: Fisher-Price is in de jaren dertig van de vorige eeuw in New York opgericht door Herm Fisher die van mening was dat de wereld beter speelgoed nodig had. Speelgoed moest de fantasie stimuleren en nieuw, verrassend en grappig is zijn. Fisher-Price heeft een ruim aanbod aan producten die bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. Speelgoed van Fisher-Price staat bekend om de goede kwaliteit, de vrolijk gekleurde artikelen en vele interactieve mogelijkheden. Bekijk hier Fisher-Price speelgoed.
 • Woezel & Pip: Woezel & Pip zijn twee snoezige hondenvriendjes die gecreëerd en bedacht zijn door Guusje Nederhorst. De speelse verhalen over Woezel & Pip in de tovertuin zijn voor kinderen behalve herkenbaar ook plezierig. Woezel & Pip biedt naast boeken, dvd´s, cd´s en theatershows over de hondjes, ook een uitgebreide collectie aan mooie producten voor je baby en kind. In het aanbod van Woezel & Pip tref je bijvoorbeeld aan: verzorgingsproducten, beddengoed, verlichting, eet en drinkgerei en heel veel speelgoed. Bekijk hier Woezel & Pip speelgoed.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je baby speelgoed of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken baby speelgoed.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email