Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Babygebaren uitkomst omdat baby’s houden van communiceren

Je leest tegenwoordig veel over gebarentaal met je baby. Met babygebaren ben je in staat om al je baby te begrijpen voordat dit met woorden kan.

Hoe kunnen jij en je baby gebaren leren?

Dankzij babygebaren kun je met je baby of dreumes communiceren, nog voordat hij daadwerkelijk met je kan praten. Met zijn handen kan hij je vertellen wat hij wil of denkt. Babygebaren kun je je kind als ouder aanleren door te beginnen met het gebruiken van een beperkt aantal gebaren voor veelvoorkomende woorden en handelingen, zoals eten of slapen of een favoriete knuffel. Als je een babygebaar voor een woord of handeling consequent blijft herhalen, dan zal je kindje onthouden wat de betekenis is. Na verloop van tijd zal hij vervolgens de stap zetten om de babygebarentaal zelf te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van babygebaren?
Er zitten verschillende voordelen aan het leren en gebruiken van babygebaren. Allereerst is het gewoon leuk om te doen, omdat babygebaren een extra dimensie aan de manier waarop je communiceert met je kindje. Wanneer je nu met kindje een boekje leest, kun je samen lezen omdat je elkaar het verhaal vertelt. Bij het zien van een olifant zal hij bijvoorbeeld en slurf maken en zijn hoofd naar achteren doen en bij het zien van een leeuw zijn handjes als klauwen voor zich houden. Het maakt het lezen nog interactiever. Daarnaast vinden baby’s het heel fijn om te communiceren en begrijpen ze veel meer dan ze nog kunnen uitdrukken met hun spraak. Het kunnen uitdrukken van wat je kindje denkt, is belangrijk voor hem. Dat niet kunnen, kan soms tot de nodige frustratie leiden. Met babygebaren kun je deze frustratie deels verminderen.

Wanneer begin je met babygebaren?

Met babygebaren leren kun je beginnen vanaf het moment dat je kindje tussen de 6-18 maanden oud is. Om wat ondersteuning te krijgen bij het aanleren hiervan, is er een leuk boek beschikbaar, het babygebarenboek Zie je wat ik zeg? die zowel theorie als een hele lijst met 165 babygebaren. Handig aan het gebruiken van een dergelijk boek is, dat je gebaren niet allemaal zelf hoeft te verzinnen, zelf verzinnen is echter ook goed mogelijk. Verder zijn er  ook cursussen beschikbaar waarin je babygebaren kunt leren. Waaronder cursussen gecombineerd muziek en spel.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email