Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Google wil mogelijk nieuw kinderkanaal op YouTube lanceren

kids tvVorig jaar maart, deed The Information verslag dat  YouTube mogelijk bezig was met een service gericht op kinderen van 10 jaar en jonger. En deze week nog, heeft Google Launchpad Toys aangekocht, een videobedrijf met 2 platforms Toontastic en TeleStory in bezit. Op deze platforms kunnen kinderen zelf interactieve video´s maken en uploaden. Dit voedt de speculaties dat er een specifiek YouTube product voor kinderen op komst is.

Hoewel YouTube al veel content heeft voor kinderen en geavanceerde ouder controle mogelijkheden, gaat het nieuws dat een exclusief YouTube kinderplatform nog meer controle mogelijkheden heeft voor ouders, diverse filteropties en content partnerships met studios die exclusief content produceren voor kinderen. De aankoop van The Launchpad Toys suggereert ook dat het nieuwe kinderplatform de functionaliteit zal bieden dat kinderen hun eigen content kunnen maken en delen. Net zoals volwassen gebruikers van Youtube al kunnen op het moment.

Het is nog onduidelijk of het platform voor kinderen op YouTube ook advertenties zal hebben en gratis is. Er wordt ook gesuggereerd dat het een betaald product wordt voor circa 4 euro per maand.

In december gaf Google a aan dat zij aan het werk waren met veilig internetgebruik voor kinderen. `De grootste motivatie om dit te doen is dat binnen het bedrijf iedereen kinderen krijgt, en dat leidt tot de wens om onze producten ook leuk en veilig te maken voor kinderen´, vertelde een Google directeur toen aan USA Today.

De woordvoerder van YouTube wil niet ingaan op alle geruchten rondom de komst van een exclusief platform voor kinderen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email