Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe ga je om met de warmte tijdens je zwangerschap?

Gedurende de zomer, zeker als de dagen zo warm zijn als recent, kan het behoorlijk zwaar zijn om zwanger te zijn. 

Daarom een aantal tips om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

  • Afkoelen met koud (ijs)water: Om je lichaamstemperatuur onder bedwang te houden kun je je voeten in een emmer ijswater stoppen, ook effectief tegen eventuele opgezwollen voeten. Ook kun je in een koel (zwem)bad lekker afkoelen. Daarbij maakt het water je ook bijna gewichtloos wat een fijne verlichting is voor je spieren en gewrichten.
  • Veel drinken: Drink veel, je lichaam heeft namelijk veel vocht nodig om de warmte kwijt te raken via transpiratie. Met veel bedoelen we minimaal twee liter per dag, bijvoorbeeld water, vruchtensap of  thee.
  • Beperk je zoutgebruik: Door de zon kun het zijn dat je meer trek hebt in het eten van zout, probeer dit echter te beperken. Zout zorgt er namelijk voor dat je lichaam vocht vasthoudt en kan ertoe leiden dat je last krijgt van opgezwollen voeten, enkels en handen.
  • Wijde kleding: Losse kleding gemaakt van natuurlijke stoffen als linnen en katoen zorgen ervoor dat je minder zweet en het minder warm hebt.
  • Beperk inspanning: Bij hoge temperaturen is het verstandig wat minder actief te zijn en vooral op het midden van de dag tussen twaalf en drie uur teveel inspanning te vermijden.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email