Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe krijg ik mijn huilende baby rustig?

Als ouder kan het soms lastig zijn om je huilende baby stil te krijgen. Baby’s zijn nog niet in staat uit te leggen wat er scheelt en huilen is zodoende de enige manier om aan te geven dat er iets aan de hand is.

Kinderarts Robert Hamilton, die al ruim dertig jaar werkt met pasgeboren baby’s, heeft een hele effectieve en eenvoudige manier om je pasgeboren baby te laten stoppen met huilen.

Wat is ‘de Hold’?

Dokter Hamilton, noemt zijn methode ‘de Hold’ claimt dat hij een methode heeft om een baby te kalmeren.  De Hold is eenvoudig aan te leren en bestaat uit de volgende 3 stappen:

  • Stap 1: Pak je baby op en vouw zijn armpjes rond zijn borst, door eerst het rechter armpje en handje tegen zijn borst aan te drukken en vervolgens het linkerarmpje en handje hier overheen te vouwen.
  • Stap 2: Druk de armpjes van je baby zacht tegen zijn borst terwijl je zijn kinnetje ondersteunt. Met je andere hand ondersteun je de baby onder zijn billen.
  • Stap 3: Houd je baby vast in een hoek van 45 graden en wieg hem langzaam heen en weer.

Hamilton heeft een instructiefilmpje ontwikkeld, die kun je hier vinden.

Wanneer werkt ‘de Hold’ niet (meer)?

Wanneer je baby blijft huilen wanneer je hem in ‘de Hold’ vasthoudt heeft dit te maken met twee oorzaken die je op andere wijze moet oplossen. Namelijk dat of je baby honger heeft en gevoed moet worden of dat je baby zich niet lekker voelt, wat verdere actie vereist als temperaturen en een eventueel huisartsenbezoek bij koorts.

Verder is ‘de Hold’ voornamelijk geschikt bij baby’s tot 2-3 maanden oud. Erna is je kindje te zwaar om het nog in deze houding vast te houden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email